2019-06-02 07:00:30
Φωτογραφία για Προκαλεί η πρόεδρος του DEB της Θράκης: «Δεν είναι τραγικό ούτε προκλητικό κάποιος να δηλώνει ότι είναι Τούρκος» (βίντεο)
Συστήνεται ως Ελληνίδα πολίτης, αλλά δηλώνει ότι «μητέρα πατρίδα είναι η Τουρκία».

Ο λόγος για την πρόεδρο του μειονοτικού κόμματος της Θράκης, ΚΙΕΦ, το οποίο αναδείχθηκε πρώτο στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο ΑΝΤ1 συνάντησε την πρόεδρο του ΚΙΕΦ, Τσιγδέμ Ασάφογλου στο στρατηγείο της στην Κομοτηνή και στις δηλώσεις υποστήριξε για το ποσοστό που πήρε το κόμμα της πως «δεν νομίζω ότι αποτελούμε έκπληξη, ήταν κάτι αναμενόμενο» «Ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν το ΚΙΕΦ κατεβάζει μία λίστα, η «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης» δεν θα επιλέξει άλλο κόμμα», είπε ακόμη ο κα. Ασάφογλου.

«Δεν είναι τραγικό ούτε προκλητικό κάποιος να δηλώνει ότι είναι Τούρκος, ότι έχει τουρκική συνείδηση, αλλά αγαπάει αυτή τη χώρα, γιατί πραγματικά αγαπάμε και την τιμάμε αυτή τη χώρα, γιατί ζούμε εδώ», επισήμανε.

Όταν η κα. Ασάφογλου ρωτήθηκε για το που θα είναι η καρδιά της μειονότητας σε περίπτωση «θερμού» επεισοδίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, απάντησε: «Το έχω δηλώσει πολλές φορές, η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα και η σημαία μου είναι η ελληνική σημαία, αλλά η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Οπότε εννοείται πως θα με πληγώσει πολύ αυτό. Θα πονέσω και για την Ελλάδα, αλλά και για την Τουρκία».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ