2019-06-03 11:00:09
Φωτογραφία για Εκλογές 2019 – Νέα Δημοκρατία: Κέρδισε και το δεύτερο ημίχρονο, αλλά τα δίνει όλα για το… τρίτο
Μανίκια για τις εθνικές εκλογές σηκώνουν πλέον στη Νέα Δημοκρατία, εκφράζοντας ασφαλώς την ικανοποίησή τους για την έκβαση και του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το γεγονός, άλλωστε, ότι οι 11 από τις συνολικά 13 περιφέρειες της χώρας «βάφτηκαν» μπλε κι άλλη μία πέρασε στα χέρια μη επίσημου υποψηφίου της ΝΔ συνιστά, όπως λένε στην οδό Πειραιώς, ένα ηχηρό και καθολικό μήνυμα από την πλευρά των πολιτών και το δεύτερο βήμα μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με όλους τους νικητές περιφερειάρχες, αλλά και με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η συνομιλία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αφού, άλλωστε, ο κ. Ζέρβας, καίτοι δεν ήταν η επίσημη επιλογή της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, στήριξε τον κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Στη δήλωσή του, εξάλλου, μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, ο κ
. Μητσοτάκης εμφανίστηκε όπως ακριβώς και την προηγούμενη Κυριακή: έχοντας πίσω του στο φόντο το σύνθημα «Ενωμένοι Μπορούμε», τόνισε ότι «δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες στη συνεργασία της ΝΔ με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης» και έστειλε συνολικότερα ένα μήνυμα ενότητας: «Στη νέα φωτεινή Ελλάδα που όλοι θέλουμε, έχουν θέση όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες», δήλωσε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως δύο ήταν οι περιπτώσεις που έφεραν διακριτή ικανοποίηση στην οδό Πειραιώς: η επικράτηση του ΝεκτάριουΦαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και οι δύο ήταν προσωπικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη κι ιδιαίτερα ο πρώτος υπήρξε προσωπικό του στοίχημα, σε μια περιφέρεια όπου παραδοσιακά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με τον απερχόμενο περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά.

Σε ό,τι αφορά δε την επικράτηση του κ. Νίκα, ο οποίος δεν ξεκίνησε ως φαβορί πίσω από τον Πέτρο Τατούλη, ρόλο φαίνεται πως έπαιξε η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να τον στηρίξει έμπρακτα με την περιοδεία του στην Πελοπόννησο λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τον β’ γύρο.

Η τελευταία διαπίστωση θα είναι το κλειδί και για τις εθνικές εκλογές. Σημαίνει, δηλαδή, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει σε στοχευμένες περιοδείες σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας από τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα τη Ρόδο και το Καστελόριζο, όπου θα βρεθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Θα βρεθώ στην πρώτη γραμμή για έναν ήπιο, πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα, με αλήθειες, σχέδιο και επιχειρήματα. Θα γυρίσω και πάλι όλη την Ελλάδα, πόλη-πόλη, χωριό-χωριό, με οδηγό τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις μας για ανάπτυξη, για δουλειές, για περισσότερες θέσεις εργασίας, για χαμηλότερους φόρους, για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σήμερα το πρωί, εξάλλου, αναμένεται να συναντηθεί με τους οκτώ ευρωβουλευτές που εξέλεξε η ΝΔ, ενώ το βράδυ θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, εγκαινιάζοντας πρακτικά την προεκλογική περίοδο για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ