2019-06-03 22:02:09
Φωτογραφία για «Γκολ» της ΕΛΑΣ στη συμμορία που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια ποδοσφαιριστών
Η παρατηρητικότητα του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Φελίπε Πάρντο έδωσε την άκρη του νήματος στην Αστυνομία, για να εξαρθρώσει τη συμμορία, που είχε κάνει 33 διαρρήξεις

στα νότια προάστια, μεταξύ των οποίων στα σπίτια εννέα ποδοσφαιριστών

Η συμμορία που τα τελευταία χρόνια “χτύπαγε” σπίτια ποδοσφαιριστών κυρίως του Ολυμπιακού αλλά και της ΑΕΚ εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια μετά από έρευνες πολλών μηνών.

Συνελήφθησαν ένα ζευγάρι Αλβανών ηλικίας 34 και 35 ετών και αναζητούνται άλλα τρία άτομα καθώς πραγματοποίησαν 33 εισβολές σε πολυτελείς κατοικίες των νοτίων προαστίων ανάμεσα στις οποίες και των ποδοσφαιριστών Αραούχο, Οφόε, Σισέ, Νάτχο, Σα, Ναουέλ, Κασελά, Ομάρ, Εμενίκε, ενώ η αρχή του τέλους για τους “ποντικούς με το Lexus” έγινε τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο παίκτης του Ολυμπιακού, τότε, Φελίπε Πάρντο κατάλαβε ότι τον παρακολουθούσαν ενώ έφευγε από το σπίτι του για να πάει σε προπόνηση και υπέβαλε μήνυση στο Τμήμα της Γλυφάδας με αποτέλεσμα η ομάδα να μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί είχαν ταυτοποιήσει από τότε τη συμμορία όμως δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους περάσουν χειροπέδες καθώς είχαν διαφύγει στην Αλβανία για να σβήσοουν τα ίχνη τους. Πληροφορίες λένε ότι ο ένας από αυτούς ερχόταν στην Ελλάδα για να δίνει το παρών, κάτι που έμαθαν οι αστυνομικοί και φρόντισαν να εκμεταλλευτούν.

Παρακολουθούσαν με το ανθρακί Lexus για να μη δίνουν στόχο

Η εγκληματική οργάνωση που χτύπαγε σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βάρης, της Βούλας,της Βουλιαγμένης, του Ελληνικού και του Κορωπίου είχε αδυναμία στους ποδοσφαιριστές. Από τις 33 διαρρήξεις που πραγματοποίησε από τον Οκτώβριο του 2017, οι εννέα εισβολές ήταν σε σπίτια ποδοσφαιριστών από τα οποία άρπαζαν κοσμήματα, ρολόγια, χρηματικά ποσά και επώνυμα είδη ένδυσης.

Μάλιστα για να μην δίνουν στόχο, χρησιμοποιούσαν πολυτελή οχήματα με τα οποία παρακολουθούσαν τους παίκτες από την ώρα που έφευγαν από το σπίτι μέχρι την προπόνηση. Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι εκτός από το Lexus είχαν άλλο ένα υβριδικό ως "υποστηρικτικό" το οποίο σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, χρησιμοποιείτο ως όχημα διαφυγής. Ο τρόπος εισόδου στις οικίες, ήταν από παράθυρα και μπαλκονόπορτες, τις οποίες παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων που έφεραν.

Κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν "επιχειρησιακές" τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Μέσα στα σπίτια, ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους της οικίας, χωρίς να προκαλούν αναστάτωση και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό ενώ η λεία διοχετευόταν σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και τα δύο επιχειρησιακά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Η σύλληψη του ζευγαριού των Αλβανών, έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές Κορωπίου και Ζωγράφου Αττικής, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οι τρείς ομοεθνείς συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση-αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.Μέχρι στιγμής, πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 33 περιπτώσεις κλοπών στη Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ