2019-06-03 23:30:33
Φωτογραφία για Πήρε “φόρα” και μετά το Βενιζέλο απειλεί και το Σημίτη: “Είμαι πρόεδρος και δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα”
Με μεγάλη φόρα εμφανίστηκε σήμερα στα κανάλια η Φώφη Γεννηματά, μετά τις χθεσινές τεκτονικές εξελίξεις με την “αποδέσμευση” του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Μιλώντας στον Ant1 η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ...είπε ότι «δεν έχει να δώσει καμία εξήγηση σε κανέναν», ότι αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο, ευθύνη και υποχρέωση κάθε προέδρου κόμματος η κατάρτιση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Ειδικά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι “έκρινα ότι δεν ταιριάζει το προφίλ του με το μήνυμα που θέλει να δώσει το ΚΙΝΑΛ” και συνέχισε “για μένα υπάρχει ζήτημα ηθικής στην πολιτική» και παρότι ξεκαθάρισε ότι δεν κατηγορεί για κάτι τον κ. Βενιζέλο, είπε ότι «τα στελέχη αξιολογούνται από τον πρόεδρο του κόμματος και γι’ αυτό (σ.σ. για την ηθική τους, δηλαδή) και μάλιστα ιδιαίτερα προ εκλογών”!

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν υπήρχε καμία συνεννόηση μαζί του για το επικρατείας και ότι ο ίδιος ουδέποτε ζήτησε να τεθεί επικεφαλής. “Εγώ στη θέση του θα διεκδικούσα το σταυρό”…είπε χαρακτηριστικά.


Για τον Γιώργο Καμίνη είπε ότι θεωρεί ότι η επιλογή του στέλνει το μήνυμα της ανάγκης διεύρυνσης του κόμματός της, αφού όπως είπε έδωσε σταθερά και συλλογικά όλες τις μάχες της παράταξης και ήταν παρών εξ αρχής στη δημιουργία του ΚΙΝΑΛ.

Στη δεύτερη εμφάνισή της, στον Alpha, η Φώφη Γεννηματά ήταν ακόμα πιο…ορμητική, δηλώνοντας εξαρχής ότι δεν καταλαβαίνει “τι φοβάται ο κ. Βενιζέλος και δεν θέλει να ζητήσει την ψήφο των πολιτών”, ενώ απαντώντας σε όσους την κατηγορούν ότι έκανε μια λάθος κίνηση σε λάθος πολιτικό χρόνο είπε “από πότε ένας πρόεδρος κόμματος πρέπει να είναι όμηρος των προσωπικών στρατηγικών των στελεχών;”!

«Είμαι πρόεδρος, πήρα μια απόφαση, αναλαμβάνω την ευθύνη και θα κριθώ».

Χαρακτηριστική ήταν, όμως, η απάντηση που έδωσε όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις φήμες για δυσαρέσκεια του Κώστα Σημίτη, αλλά και τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη που μίλησε για αρνητική εξέλιξη στο κόμμα, μετά την αποχώρηση Βενιζέλου.

«Σέβομαι τον Κώστα Σημίτη, τον έχω στηρίξει σε όλα όσα ανυπόστατα του έχουν προσάψει, αλλά ο κ. Σημίτης, αυτή τη στιγμή, δεν είναι πρόεδρος του κόμματος», δήλωσε η κυρία Γεννηματά και προσέθεσε: «και ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας ευρωβουλευτής και οφείλει να κάνει το καθήκον του από τη δική του θέση ευθύνης»!

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Φώφη Γεννηματά, αφού υπογράμμισε ότι «αυτό ήταν μόνον η αρχή», προειδοποίησε τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ πως όποιος δημιουργήσει εσωστρέφεια και πρόβλημα ενότητας στην παράταξη σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία «θα κριθεί αυστηρά»!

Όσο για τις μετεκλογικές συνεργασίες, επανέλαβε ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει μόνο μετά τις εθνικές εκλογές, ενώ σημείωσε εκ νέου ότι «η μεγάλη αναγκαιότητα της χώρας είναι μία σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση».
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ