2019-06-04 13:10:26
Φωτογραφία για Ρουφάτε άφοβα: Μέχρι 25 κούπες τη μέρα είναι ΟΚ για την καρδιά (λέει η Επιστήμη)
Χαράς ευαγγέλια για τη μικρή αλλά υπολογίσιμη ομάδα των αναγνωστών μας που αρέσκονται στο να καταναλώνουν καμιά εικοσπενταριά κούπες καφέ την ημέρα και μέχρι τώρα ανησυχούσαν μήπως η ποσότητα αυτή κάνει κακό στην καρδιά τους. Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ αγαπητοί φίλοι, και δεν το λέμε εμείς, το λέει η Επιστήμη. Μπορείτε πλέον να συνεχίσετε να τροφοδοτείτε το μόνιμο εθισμό σας  εντελώς άφοβα και να βάζετε καθημερινά εξωφρενικές ποσότητες καφεϊνης στον οργανισμό σας.

Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας, που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Βρετανικής Καρδιαγγειακής Εταιρείας στο Μάντσεστερ, δείχνουν ότι ανεξάρτητα από την ποσότητα, η κατανάλωση καφέ δεν είναι υπεύθυνη για την πρόκληση σκλήρυνσης στις αρτηρίες και δεν επηρεάζει δυσμενώς το κυκλοφορικό σύστημα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βασίλισσας Μαρίας (Queen Mary) του Λονδίνου ανέλυσαν τα δεδομένα από 8.412 άτομα. Παράλληλα, χώρισαν τους συμμετέχοντες σε τρεις κατηγορίες: όσους έπιναν λιγότερη από μια κούπα καφέ ημερησίως, αυτούς που έπιναν μία έως τρεις κούπες και όσους έπιναν πάνω από τρεις.

Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία καρδιάς και σε υπέρυθρη ανάλυση του σφυγμικού κύματος πίεσης των αρτηριών. Τέλος, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους δημογραφικά στοιχεία όπως το φύλο, η ηλικία, το κάπνισμα, το βάρος, το ύψος κλπ.

Βρέθηκε ότι αυτοί που καταναλώνουν περισσότερο καφέ, είναι πιο πιθανό να είναι άντρες, καπνιστές και τακτικοί χρήστες αλκοόλ. Επιπλέον, δεν φάνηκε να υπάρχει διαφορά στη σκλήρυνση των αρτηριών μεταξύ αυτών που έπιναν λιγότερο από μια κούπα, σε σύγκριση με αυτούς που έπιναν πάνω από πέντε κούπες ημερησίως (και έως 25).



Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ