2019-06-05 22:00:11
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων και Προσωπικού της ΠΟΜΕΝΣ Αθανάσιος Μακράκης
Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπροέδρου Διοικητικών Θεμάτων και Προσωπικού της ΠΟΜΕΝΣ, υπέβαλε προχθές ο Σερραίος ''χακί'' συνδικαλιστής Αθανάσιος Μακράκης.

Πρόκειται για ένα από το πιο δυναμικά στελέχη και αξιόλογα στελέχη της Ομοσπονδίας, η οποία μέχρι στιγμής τηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα.

Διαβάστε την επιστολή παραίτησης

Αγαπητοί Συνάδερφοι-Φίλοι,

Σήμερα,03 Ιουνίου 2019 δηλώνω την παραίτησή μου, από τη θέση του Αντιπροέδρου Διοικητικών Θεμάτων και Προσωπικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σας γνωρίζω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι από την ανωτέρω θέση προσπάθησα να προωθήσω θέματα που απασχολούν το συνάδερφο με μοναδικό γνώμονα τη λογική διεκδίκηση των εργασιακών συμφερόντων των στελεχών των Ε.Δ.

Σε καμία περίπτωση δεν επιδόθηκα σε επικοινωνιακές-ψεύτικες επιτυχίες και ενέργειες εντυπωσιασμού καθώς και σε προτάσεις δίχως νόημα διότι θεωρώ ότι η έμπρακτη και πηγαία σοβαρότητα και οι τεκμηριωμένες έλλογες απόψεις, εκ της βάσης των συναδέρφων, συντελούν στη διοικητική και νομοθετική εμπιστοσύνη των συνδιαλεγόμενων μερών, ήτοι των συνδικαλιστών και της πολιτικής και διοικητικής εξουσίας των Ε.Δ
. Η σχέση των δύο μερών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και συνεπώς θα πρέπει να διακατέχεται από αμοιβαία σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.

Η επιλογή σας και η τοποθέτησή μου στη θέση του Αντιπροέδρου Διοικητικών Θεμάτων & Προσωπικού ήταν τιμητική και θεωρώ ότι συσχετιζόταν με το ήθος, την αξιοπρέπεια και τις αρχές μου, τις πιθανές ικανότητες και γνώσεις μου καθώς και τις αντίληψής μου περί της συλλογικής και ελεύθερης έκφρασης των στρατιωτικών. Ήμουν και παραμένω ιδεαλιστής αλλά και ρεαλιστής.

Υπό το ανωτέρω πρίσμα ιδεών και αντιλήψεών μου, θεωρώ ότι πλέον δεν δύναμαι να εκπληρώσω το έργο μου, αισθάνομαι την ανάγκη της συνείδησης μου να παραιτηθώ, ώστε εκ των ανωτέρω καθηκόντων μου να μην αδικώ τους συναδέρφους αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό.

Η διοικητική διαδικασία, ως και κάθε ζώντας οργανισμός, διέρχεται δια διαύλων επικοινωνίας με απαραίτητη προϋπόθεση η επικοινωνία να εμπεριέχει νόημα. Επιπρόσθετα στη διοίκηση έργου ενός Οργανισμού υπάρχουν προκαθορισμένα όρια αλλά και όρια ανοχής. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ανθρώπινα όρια. Όταν και τα τελευταία υπερβαίνονται απαιτείται επαναξιολόγηση με ανατροφοδότηση της ελεγκτικής διαδικασίας εξ όλων των διοικητικών σταδίων προς ανεύρεση των πραγματικών αιτίων και τη θεραπεία αυτών.

Δεν θα προβώ, αρχικώς σε λεπτομερή ανάλυση των λόγων που με οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Οραματισμός μου εδραζώμενος υπό των αρχών και αξιών μου για την Αντιπροεδρία Διοικητικών Θεμάτων & Προσωπικού, δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί.

Με εκτίμηση στους συναδέρφους-φίλους που πίστεψαν σε μένα

Αθανάσιος Μακράκης
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ