2019-06-06 09:32:34
Φωτογραφία για Άμεση χορήγηση τρίτης στολής παραλλαγής στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΠΒ (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΕΡΩΤΗΣΗ)
Ερώτηση (υπ' αριθμ. 7548/04-06-19) για τις ελλείψεις στη χορήγηση ειδών ιματισμού στους νέους στρατευμένους κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος.

Στην Ερώτησή τους αναφέρουν:

«Σύμφωνα με καταγγελίες νεοσύλλεκτων της Β’ ΕΣΣΟ/2019 οι ελλείψεις στην ενδυμασία τους είναι πολλές. Ανάλογα με το απόθεμα των στρατοπέδων δίνονται διαφορετικές ποσότητες ρουχισμού, ενώ ένα τμήμα δεν δίνεται καθόλου. Συγκεκριμένα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας οι νεοσύλλεκτοι ενημερώθηκαν πως με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού δικαιούνται δύο (2) στολές παραλλαγής, αντί για τρεις (3) που ίσχυε μέχρι σήμερα. Μια τέτοια εξέλιξη θα αναγκάσει τους στρατιώτες να σπαταλήσουν ένα ακόμη ποσό για την αγορά και τρίτης στολής, αφού είναι αδύνατο να υπηρετήσουν με δύο μόνο στολές τη θητεία τους.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για τις ελλείψεις ειδών ιματισμού στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες. Αυτό αναγκάζει τους περισσότερους να αγοράσουν μόνοι τους τον απαραίτητο ρουχισμό. Οφείλει να διασφαλίσει την ενδυμασία όλων των στρατευμένων, χορηγώντας τις αναγκαίες ποσότητες και τα αναγκαία είδη που απαιτούνται για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων των νέων.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,

• Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση χορήγηση της τρίτης στολής παραλλαγής στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΠΒ;

• Είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την πλήρη χορήγηση των ειδών ιματισμού στους νέους στρατευμένους;».

Δείτε το σχετικό έγγραφο:
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ