2019-06-06 13:00:17
Φωτογραφία για Στη Νότια Κορέα η έκθεση «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»
Περισσότερα από 350 εκθέματα - κι ένα μουσειολογικά ευρηματικό σχεδιασμό που εστιάζει στον άνθρωπο- πλαισιώνουν την έκθεση «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» («Τhe Greeks: Agamemnon to Alexander the Great»), που ταξιδεύει στη Νότια Κορέα. 

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του, η έκθεση, που θα παρουσιαστεί στο Seoul Arts Center του Hangaram Museum, από τις 5 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, θα εγκαινιαστεί την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, στις 17:00, από τη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομίας του ΥΠΠΟΑ, δρ. Πολυξένη Αδάμ - Βελένη.

«Η διοργάνωση μιας έκθεσης - επιτομής του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού αποτελεί ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός για την ασιατική χώρα, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος του κορεατικού κοινού για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και της σημασίας της ανάδειξης της θεμελιώδους συμβολής του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση του σύγχρονου δυτικού κόσμου», σημειώνει το ΥΠΠΟΑ για την έκθεση «Τhe Greeks: Agamemnon to Alexander the Great», η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί με «τεράστια επιτυχία και θεαματική προσέλευση επισκεπτών» σε τέσσερα μουσεία της Βόρειας Αμερικής από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2016, και «αποτελεί πολιτιστικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας».

«Αναδεικνύοντας τις όψεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, κεντρικό θεματικό άξονα αποτελεί ο "Έλληνας", από τον ανώνυμο επιφανή νεκρό στον μυθολογικό άνακτα Αγαμέμνονα και από τον επώνυμο αριστοκράτη σε "επιφανείς άνδρες" του πνεύματος -Πλάτωνα και Αριστοτέλη- και του ιστορικού γίγνεσθαι -Φίλιππο και Αλέξανδρο
. Το χρονολογικό της πλαίσιο καλύπτει την περίοδο από την Εποχή του Λίθου μέχρι την Ελληνιστική περίοδο, από το 6000 π.Χ. περ. μέχρι τον 2ο αι. π.Χ.», αναφέρει το ΥΠΠΟΑ.

Στη Σεούλ η έκθεση διοργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Seoul Arts Center του Hangaram Museum. Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, «περιλαμβάνει εκθέματα από ελληνικά αρχαιολογικά μουσεία, αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, ανασκαφικά ευρήματα από Εφορείες Αρχαιοτήτων, καθώς και μία μεγάλη ποικιλία σύγχρονων τεχνολογικών μέσων».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ