2019-06-06 13:23:15
Φωτογραφία για Τσίπρας: Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών άνοιξαν την όρεξη σε ακραίους
«Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές έχοντας πλήρως επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σήμερα όλα όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ''άνοιξε την όρεξη'' τόσο στο παλαιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους τις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις επιλογές μας και να φέρουν προσχώματα στο σχέδιο μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσοι έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια να δρέψουν τους καρπούς των θυσιών τους, να δουν στην τσέπη τους τα αποτελέσματα των θυσιών τους».

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός: «Έφτασαν ακόμα και στο σημείο να θέσουν ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Είχαν να θέσουν ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο από το 2014 τότε που αρμόδιος Υπουργός ήταν ο κ. Μητσοτάκης, πριν αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε απόλυση στο Δημόσιο».


«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε γιατί ακόμα και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να μιλά για επιστροφή στη μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις ενώ εμείς έχουμε πετύχει το 1 προς 1. Όταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξη και να θέτουν στο τραπέζι πολιτικές λιτότητας και απολύσεις».

«Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου το να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια είναι το πλέον κρίσιμο. Να συγκρίνουμε προγράμματα αλλά να έχουμε και την πλήρη επίγνωση. Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια χάρις στις θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω στις μαύρες ημέρες του 2012-14, στις σκληρές πολιτικές της λιτότητας». 

«Ο μόνος δρόμος για να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιούλη».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ