2019-06-06 17:10:30
Φωτογραφία για Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας που καταργεί τα αδικήματα της βλασφημίας και της περιύβρισης νεκρού
Ομοφώνως έγιναν δεκτά επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του τα νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα νομοσχέδια υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, τα οποία συμμετείχαν στην συζήτηση και στην ψηφοφορία.

Η ΝΔ δεν συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως είχε προαναγγείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το ΚΙΝΑΛ το ΚΚΕ και η ΧΑ κατήγγειλαν την διαδικασία και αποχώρησαν τόσο από την συζήτηση όσο και από την ψηφοφορία.

Την τελευταία στιγμή έγιναν τροποποιήσεις που αφορούν στο έγκλημα του βιασμού μέσω νομοτεχνικής βελτίωσης που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στο αρχικό σχέδιο για κατάργηση των άρθρων 198, 199 καί 201 που αφορούν στην κακόβουλη βλασφημία, την καθύβριση θρησκευμάτων και την περιύβριση νεκρών παρά τις εκκλήσεις Ιεραρχών και Θεολόγων. Με την υπερψήφιση των νέων Κωδίκων καταργούνται τα τρία αυτά άρθρα του μέχρι σήμερα ισχύοντος Ποινικού Κώδικα. 

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ