2019-06-07 08:20:51
Φωτογραφία για Ο Julian Assange απογυμνώνει το νομικό και πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ
Μέχρι τώρα ο Julian Assange κατηγορούταν από τις ΗΠΑ για απάτη μέσω υπολογιστών. Μετά τη σύλληψή του όμως από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ του πρόσαψε άλλες 17 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας. Κάθε νέα κατηγορία επιφέρει τουλάχιστον 10 έτη φυλάκισης. Κατηγορείταιλοιπόν πως δημοσίευσε απόρρητες πληροφορίες που απέκτησε από την αναλύτρια του Στρατού, Chelsea Manning, η οποία βρίσκεται στη φυλακήεπειδή αρνείται να κατονομάσει τον Julian Assange ως συνεργό της.

Τα έγγραφα περιλάμβαναν πληροφορίες οι οποίες δεν είχαν λογοκριθεί και αναφέρονταν λεπτομέρειες σχετικά με ξένους πολίτες οι οποίοι βοήθησαν τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών γενικότερα σε υποθέσεις σε όλο τον κόσμο. Τα έγγραφα περιείχαν 90.000 αναφορές δραστηριότητας στο Αφγανιστάν, 400.000 αναφορές δραστηριότητας στο Ιράκ, 800 ενημερώσεις σχετικά  με κρατούμενους στο Γκουαντάναμο και 250.000 επικοινωνίες του Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Οι νέες κατηγορίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όπου αρχές προστασίας δικαιωμάτων κάνουν λόγο για παραβίαση της Πρώτης Τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ. Το WikiLeaks χαρακτήρισε την απόφαση ως “το τέλος της δημοσιογραφίας και της Πρώτης Τροπολογίας”. Η Ένωση Αστικών Ελευθεριών των ΗΠΑ (ACLU) προειδοποίησε πως οι κατηγορίες αυτές μπορεί να ανοίξουν την πόρτα στη δίωξη άλλων μέσων που δημοσιοποιούν αρχεία που διαρρέουν.

WikiLeaks

✔@wikileaks

This is madness. It is the end of national security journalism and the first amendment. https://www.nytimes.com/2019/05/23/us/politics/assange-indicted-espionage-act-first-amendment.html?smid=nytcore-ios-share  7 207

22:21 - 23 mai 2019
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ