2019-06-07 11:26:32
Φωτογραφία για Στο 8% ο Βαρουφάκης, καταπίνει Σύριζα και ΚΙΝΑΛ!
Καταπίνει τον βλαχοΣύριζα (έχουν βουτήξει με το κεφάλι στο μέλι και στους διορισμούς) και το ΚΙΝΑΛ ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις η ΜΕΡΑ 25 θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών μια και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 8% και ανεβαίνει.

Aπό τον Ian Ford

Ο Βαρουφάκης είναι ο νέος παλαιός star της Αριστεράς. Μιλάμε για μεγάλη επιστροφή που μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη κινηματογραφική του Τζον Τραβόλτα που είχε χαθεί μετά τον Πυρετό το Σαββατόβραδο ώσπου ανέλαβε δράση ο Κουέντιν Ταραντίνο και τον έβγαλε από την αφάνεια με αποτέλεσμα να ζήσει μια δεύτερη συναρπαστική καριέρα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Βαγγέλης Βενιζέλος (ανακοινώνει το κόμμα μετά τις εθνικές εκλογές) θα καλύψουν το κενό που αφήνει πίσω της η διάλυση του Σύριζα και του ΚΙΝΑΛ.

Στο μεταξύ τα νέα πρόσωπα που θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά και θα ριχθούν στη μάχη των σταυρών στην Αττική του ανακοίνωσε το ΜέΡΑ25.


Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, η «αναστημένη ελπίδα του λαού, επιφορτίζει το ΜέΡΑ25 με την ευθύνη να εκφράσει στην επόμενη Βουλή την ρεαλιστική, υπεύθυνη, αξιόπιστη και συνεπή αντίσταση στην Νέα Δημοκρατία που πυρετωδώς ετοιμάζεται να οικοδομήσει μια νέα κερδοσκοπική ολιγαρχία επί των θεμελίων του 4ου Μνημονίου που αφήνει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ».

Το ΜέΡΑ25 αναφέρει επίσης πως αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε «κάλεσμα συμπόρευσης» σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες στην βάση της ισηγορίας, της ισότιμης συμμετοχής, κι ενός συνεκτικού, ολοκληρωμένου, συμμετοχικού προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΜέΡΑ25, δηλώνει πως βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, ανακοινώνοντας μερικά εμβληματικά ονόματα από «εκείνους που το πήραν απόφαση να δώσουν μαζί μας την μάχη ώστε αυτή η φωνή να μπει στην επόμενη Βουλή».

Πρόκειται για πρόσωπα που προέρχονται από το χώρο των γραμμάτων, της τέχνης, και των αγώνων για δικαιοσύνη στην Ελλάδα και στον κόσμο. «Πρόσωπα που σηματοδοτούν τη δυνατότητα του ΜέΡΑ25 να κτίζει κοινό πρόγραμμα εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας και την αναξιοπρέπειας από όλο το αντι-συστημικό πολιτικό φάσμα και στην βάση της κοινής μας αγωνίας για ελευθερία, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη: από την αλέκιαστη Αριστερά και την Οικολογία έως τους αυθεντικά φιλελεύθερους» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Αναλυτικά τα ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας:

1. Πέπη Ρηγοπούλου.

2. Νένα Βενετσάνου

3. Γιώργος Μανιώτης

4. Τάκης Μίχας

5. Λίτσα Αλεξάκη

6. Ψαραντώνης Ξυλούρης

Τα υπόλοιπα έξι ονόματα που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΜέΡΑ25 θα ανακοινωθούν σύντομα, μαζί με τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών ανά εκλογική περιφέρεια.

Παράλληλα, το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε δύο επιπλέον ονόματα που θα ριχτούν στην εκλογή μάχη ζητώντας τον σταυρό των Αθηναίων πολιτών. Αυτοί είναι οι:

• Κρίττων Αρσένης – Ο βραβευμένος περιβαλλοντολόγος και ακτιβιστής της κοινωνικής οικολογίας, με γόνιμη προϋπηρεσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου

ήταν ευρωβουλευτής την περίοδο 2009-2014, θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών των Δυτικών Προαστίων (Β2 εκλογικής περιφέρεια) της Αθήνας

• Στάθης Σταυρόπουλος – Ο γνωστός και αγαπημένος μας ΣΤΑΘΗΣ, ο σκιτσογράφος και δημοσιογράφος με αγώνες δεκαετιών, θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών της Α’ Αθηνών

Με τους νέους και παλαιότερους συνοδοιπόρους, το ΜέΡΑ25 εμπεδώνει τον πολιτικό πολιτισμό στη βάση προγραμματικού λόγου, μακρυά από διχασμούς, διχόνοιες και δαιμονοποίηση αντιπάλων.
πηγή
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ