2019-06-07 12:07:23
Φωτογραφία για BMW βάζει την υπογραφή της σε ιπτάμενο όχημα
Το σχεδιαστικό τμήμα της BMW έχει συμβάλει στην δημιουργία του πρωτοποριακού

ιπτάμενου οχήματος Skai της εταιρίας Alakai Technologies.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που παρουσιάζεται μια πρόταση ιπτάμενου οχήματος το οποίο τροφοδοτείται από κυψέλες υδρογόνου και χρησιμοποιεί για την κίνηση ηλεκτρικές μονάδες. Το πρωτότυπο Skai έχει την δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα πρακτικό ακόμα και για χρήση σε αστικό περιβάλλον.

Σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό του έχει παίξει το τμήμα Designworks της BMW το οποίο έχει δώσει στο Skai ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στυλ με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Το πλαίσιο όπως και οι λεπίδες προσγείωσης είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα. Το εσωτερικό είναι διαμορφωμένο για να επιτρέπει την μεταφορά πέντε ατόμων με τις θέσεις να είναι τοποθετημένες σε διάταξη V προκειμένου να προσφέρουν καλύτερη ορατότητα στους επιβάτες.


Το Skai χρησιμοποιεί για την κίνησή του έξι ηλεκτροκινητήρες των 136 ίππων για την τροφοδοσία των οποίων υπάρχουν τρεις κυψέλες υδρογόνου. Η συνολική χωρητικότητα των κυψελών μπορεί να φθάσει έως και τα 400 λίτρα προσφέροντας μια αυτονομία της τάξης των τεσσάρων ωρών ή σχεδόν 650 χιλιομέτρων. Το αεροσκάφος έχει την δυνατότητα κίνησης με ταχύτητες έως 190 χλμ./ώρα αν και η φυσιολογική ταχύτητα ταξιδιού υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται στα 140 χλμ./ώρα.

Οι δοκιμές του Skai βρίσκονται αυτή την περίοδο σε πλήρη εξέλιξη με την εταιρία να σημειώνει πως το μοντέλο της διαθέτει τεχνολογία που μπορεί να υποστηρίξει πλήρως αυτόνομη λειτουργία ωστόσο οι κανόνες της διεθνούς αεροπλοΐας δεν προβλέπουν ακόμα κάτι τέτοιο. Στόχος του Skai είναι να δώσει μια πιο μαζική διάσταση στις αερομεταφορές μικρών και μεσαίων αποστάσεων ή ακόμα και στην χρήση τους σε αστικές συνθήκες ως υποκατάστατο των χερσαίων μετακινήσεων.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ