2019-06-08 12:06:47
Φωτογραφία για Επιδημία λιστερίωσης στη Βρετανία: Τρεις νεκροί από συσκευασμένα σάντουιτς
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νοσοκομεία της βόρειας Αγγλίας και άλλοι τρεις

δίνουν μάχη, έπειτα από επιδημία λιστερίωσης που ενδέχεται να συνδέεται με την κατανάλωση συσκευασμένων σάντουιτς.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την πηγή της επιδημίας, η οποία έχει συνδεθεί με προσυσκευασμένα προϊόντα που παρέχονται από την εταιρεία Good Food Chain.

Οι έξι περιπτώσεις ταυτοποιήθηκαν σε σοβαρά ασθενείς, από τους οποίους, οι τρεις που κατέληξαν, νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία του Μάντσεστερ και του Λίβερπουλ.

Ο Δρ Nick Phin, αναπληρωτής διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας λοίμωξης του PHE, δήλωσε: «Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των ασθενών που πέθαναν. Συνεργαστήκαμε με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε γρήγορα να προσδιορίσουμε την πιθανή αιτία αυτής της επιδημίας και να λάβουμε μέτρα για τη μείωση του κινδύνου για την υγεία του κοινού. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί άλλες περιπτώσεις εκτός των έξι συγκεκριμένων και κάθε κίνδυνος για το κοινό είναι χαμηλός».

Οπως έγινε γνωστό, η εταιρεία τροφίμων Good Food Chain, που εδρεύει στο Στάφορντσιρ της κεντρικής Αγγλίας, διέκοψε εθελοντικά την παραγωγή της, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των Αρχών για την επιδημία αυτή.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ