2019-06-08 15:00:37
Φωτογραφία για Μέτρα για την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και στο Δήμο Ρόδου από το σχολικό έτος 2019-2020
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες καταγραφής , τεκμηρίωσης και σύνταξης τεχνικών εκθέσεων αξιοποίησης των κτιριακών υποδομών σχολικών μονάδων α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου , με σκοπό την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019-2020 και στον Δήμο Ρόδου, ύστερα από την έκδοση σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης των Υπ. Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων & Οικονομικών αλλά και τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθρου 220 του προσφάτως ψηφισθέντος Νόμου 4610/2019 ( ΦΕΚ 70/07.5.2019 τεύχος Α΄) με τίτλο « Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. , πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , πειραματικά σχολεία , Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις ».

Αντικείμενο της συσταθείσας Ομάδας Εργασίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ΄

αριθ. 1917/9.5.2019 εκδοθείσα Απόφαση του Δημάρχου Ρόδου, είναι η εξεύρεση κατάλληλων χώρων ( αίθουσες διδασκαλίας ) σε υφιστάμενες και λειτουργούντες σχολικές μονάδες , η εξέταση των περιπτώσεων τοποθέτησης προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών μετά βοηθητικών χώρων και η εξέταση των περιπτώσεων μίσθωσης κατάλληλων ακινήτων για την αντιμετώπιση των άμεσων και επιτακτικών αναγκών της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης στον Δήμο μας.


Με δεδομένο ότι για την υλοποίηση του εν λόγω μέτρου και με ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης « δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού » « δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την αντικειμενική κτιριακή επιβάρυνση και την ενδεχόμενη μείωση των αύλειων χώρων για τα παιδιά » « δεν υπάρχει μέχρι σήμερα έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των διογκούμενων λειτουργικών αναγκών » και γενικά η εφαρμογή του « δεν γίνεται με σύγχρονους όρους και με απαιτήσεις του 2019 » ο Δήμος Ρόδου μέσω των συναρμόδιων υπηρεσιών του και την συνδρομή του Αντιδημάρχου Παιδείας , Δια βίου μάθησης και Προσχολικής Αγωγής κ. Ιωάννη Κορωναίου , ευρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Δωδ/σου και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. & Προσχολικής Αγωγής Ρόδου και με την ολοκλήρωση του έργου της Ομάδας Εργασίας και την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων , θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για την εξασφάλιση της φοίτησης όλων των νηπίων και προνηπίων στα νηπιαγωγεία του Δήμου μας.

Ρόδος 7 Ιουνίου 2019

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Παιδείας ,Δια βίου Μάθησης και Προσχολικής Αγωγής

Ι. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ