2019-06-08 18:30:14
Φωτογραφία για Pfizer Hellas: Δωρεά εμβολίων για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου σε κατοίκους μικρών και ακριτικών νησιών
Η Pfizer Hellas, στηρίζοντας για ακόμα μια χρονιά τις δράσεις της «Ομάδας Αιγαίου» για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μικρών και ακριτικών νησιών στην Ελλάδα, δώρισε 250 εμβόλια για την υλοποίηση προγράμματος δωρεάν εμβολιασμού κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου στο πλαίσιο του 25ου Διάπλου Αιγαίου Πελάγους.  

Πιο συγκεκριμένα, τα εμβόλια, τα οποία παραδόθηκαν πριν την έναρξη του Διάπλου από εκπροσώπους της φαρμακευτικής εταιρείας, μεταφέρθηκαν από τα μέλη της «Ομάδας Αιγαίου» στους Φούρνους, τη Θύμαινα, τη Δονούσα, την Αμοργό και το Κουφονήσι. Σύμφωνα με τις ενδείξεις του προϊόντος και τις συστάσεις του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού και αφού ελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες εγκρίσεις, χρησιμοποιήθηκαν από το αρμόδιο ιατρικό προσωπικό για τον εμβολιασμό ενηλίκων -ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας - αλλά και για τις ομάδες υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση της πνευμονιοκοκκικής νόσου, όπως τα άτομα με χρόνιες παθήσεις (σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια, άσθμα, ρευματοπάθειες, καρκίνο, κ.α.).


Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Pfizer Hellas, παράλληλα με τη συνεργασία της με την «Ομάδα Αιγαίου», στο πλαίσιο της οποίας έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 1.500 δωρεάν εμβολιασμοί συνανθρώπων μας την τελευταία πενταετία, στηρίζει ενεργά το έργο και άλλων φορέων, που αποτελούν συμμάχους τοπικών κοινωνιών αλλά και ευαίσθητων ομάδων, όπως οι πρόσφυγες και τα παιδιά. Ειδικότερα, από το 2012 έχει διαθέσει μέσω δωρεών, συνολικά σχεδόν 3.500 εμβόλια, σε πρωτοβουλίες φορέων, μεταξύ άλλων, του σωματείου «Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής-Ιατρικής, Ανοιχτή Αγκαλιά», του «Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής», της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» και του προγράμματος «Υγεία για Όλους».

Η κ. Βάσω Καραμάνου, μέλος της ηγετικής ομάδας της Pfizer Hellas και επικεφαλής της Ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Φορείς όπως η «Ομάδα Αιγαίου» που υπηρετούν τα ιδεώδη του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της κοινωνικής προσφοράς, αποτελούν πολύτιμους συμμάχους της Pfizer Hellas στην προαγωγή της υγείας των συνανθρώπων μας, με βασικό πυλώνα την πρόληψη νοσημάτων μέσω του εμβολιασμού. Για τον λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αξιόλογες πρωτοβουλίες που έχουν  απώτερο στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.»
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ