2019-06-08 19:34:59
Φωτογραφία για Athens Pride 2019: Η μεγάλη παρέλαση - Το κέντρο γέμισε με πολύχρωμες σημαίες
Το φετινό Athens Pride τιμά τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh), τα 50 χρόνια από

την εξέγερση του Stonewall Inn και τα 15 χρόνια από το πρώτο Athens Pride

Ξεκίνησε η μεγάλη ετήσια παρέλαση του Athens Pride μετά από πυρετώδεις προετοιμασίες.

Το φετινό Athens Pride τιμά τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh), τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall Inn και τα 15 χρόνια από το πρώτο Athens Pride.

Κεντρική διεκδίκηση του είναι η απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία», το Athens Pride φέτος τονίζει τον ρολό του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα και καλεί τον κόσμο να βγει ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας.

Στο Athens Pride θα δώσουν το παρών αναπληρωτές του και στελέχη της γραμματείας, καθώς και οι υποψήφιες στις εθνικές εκλογές του κόμματος στην Α' Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή και Αλεξάνδρα Χαριτάτου, σύμφωνα με ενημέρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Τη στήριξή της στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και στο Athens Pride εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά κατά τη επίσκεψή της το μεσημέρι στο περίπτερο για τους ΛΟΑΤΚΙ, του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στο Σύνταγμα. «Το Athens Pride είναι πλέον σημείο αναφοράς για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Για μια "ανοιχτή κοινωνία" , που αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Για μια κοινωνία δημοκρατική, όπου όλοι είναι ισότιμοι», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Η ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Ταυτότητας και Έκφρασης Φύλου του Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως θα είναι επίσης στο Athens Pride 2019.

Σε πολύχρωμο ποτάμι μετατράπηκε το Σύνταγμα

Από νωρίς το πρωί οι πολύχρωμες σημαίες κυματίζουν στο Σύνταγμα. Η μεγάλη γιορτή ξεκινά από τους φορείς και τους υποστηρικτές του Pride που δίνουν το παρών στη γιορτή της Αθήνας.

Κεντρικές διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, με μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής, βάφτηκαν στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Η μεγάλη παρέλαση του Athens Pride μπορεί να έχει ξεκινήσει, ωστόσο δρώμενα και εκδηλώσεις «τρέχουν» ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Να σημειωθεί ότι μετά την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί πάρτι – συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ελένη Φουρέιρα, η Τάμτα και ο θοδωρής Μαυρογιώργης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ