2019-06-08 21:48:37
Φωτογραφία για Ο Κυθήριος Αγιορείτης Ηγούμενος Γεώργιος Καψάνης
Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ

Επί τη σεπτή επετείω της κοιμήσεως του μακαριστού Προηγουμένου της Ι. Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, Γεωργίου, αναδημοσιεύουμε Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, για την προσωπικότητα του μακαρίου ανδρός.

Επιθυμώ να σας παρουσιάσω αδρομερώς μία μεγάλη αγιοπατερική μορφή και προσωπικότητα του Αγίου Όρους, η οποία εβάδισε καθ’ όλην την ζωήν της εις τα ίχνη τών Αγίων της Εκκλησίας μας, τών Μεγάλων Πατέρων και τών Οσίων Ασκητών και Εγκρατευτών και ανεπαύθη εν Κυρίω την αγία ημέρα της Πεντηκοστής του 2014. Πρόκειται διά τον επί 40ετίαν διατελέσαντα Ηγούμενον της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους αείμνηστον Αρχιμανδρίτην π. Γεώργιον Γρηγοριάτην (Καψάνην εις το επώνυμον, καταγόμενον εκ πατρός από την Αγίαν Πελαγίαν – Καψανάδικα – Κυθήρων).

Εις το σημείον αυτό θα δώσω τον λόγον εις τον προσφιλέστατον και σεβαστόν μοι Μητροπολίτην Φθιώτιδος κ. Νικόλαον, αγαπητόν μαθητήν του κοιμηθέντος εις την θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών και πνευματικόν του αδελφόν, διά να μας παρουσιάσει τα βιογραφικά του στοιχεία και την πνευματικήν σκιαγραφίαν του μεγάλου αυτού Αγιορείτου Πατρός.

Διαβάστε περισσότερα »
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ