2019-06-09 14:00:49
Φωτογραφία για Νέα Ferrari με... 1000 άλογα! (vid+pics)
Μετά από αρκετές διαρροές η Ferrari αποκαλύπτει και επίσημα το υβριδικό plug-in μοντέλο παραγωγής. Η SF90 Stradale γιορτάζει τα ενενηκοστά γενέθλια της Scuderia Ferrari και αποτελεί μια "γέφυρα" μεταξύ των αυτοκινήτων παραγωγής και των αγωνιστικών της μάρκας.

Το μεγάλο νέο αφορά τον κινητήρα. Πρόκειται για έναν τετράλιτρο V8 που αποδίδει 780 άλογα και 800 Nm ροπής και που συνεργάζεται με τρείς ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας βρίσκεται ανάμεσα στον V8 κινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων και οι άλλοι δυο στον εμπρός άξονα. Οι ηλεκτροκινητήρες παίρνουν δύναμη από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 7,9 kWh και αποδίδουν συνολικά 220 άλογα. Αυτό δίνει μια συνολική δύναμη 1000 ίππων!

Στον τομέα των επιδόσεων, τα πρώτα 100 Km/h έρχονται σε 2,5 sec. τα 200 Km/h σε 6,7 sec ενώ η τελική φτάνει τα 340 Km/h. Επιπρόσθετα μπορεί να κινηθεί για 25 km αποκλειστικά ηλεκτρικά. Σε αντίθεση με πολλά υβριδικά, η SF90 ζυγίζει μόλις 1570 κιλά με αποτέλεσμα εξαιρετική αναλογία κιλών/ίππο. Το να κρατηθεί το βάρος χαμηλά ήταν μεγάλος άθλος, σύμφωνα με την Ferrari, μιας και μόνο το υβριδικό σύστημα ζυγίζει 270 κιλά.

Η αισθητική δεν θα μπορούσε παρά να είναι εντυπωσιακή. Από όποια γωνία και αν την δεις σου κόβει την ανάσα. Εξαιρετική επιθετική και κόκκινη, όπως αρμόζει σε μια Ferrari, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει το όνειρο εκατομμυρίων "νέων" στον πλανήτη.
greece-salonikia
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ