2019-06-09 15:54:39
Φωτογραφία για Χιλιάδες ολόγυμνοι ποδηλάτες πλημμύρισαν τους δρόμους του Λονδίνου
Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών ξεχύθηκαν το Σάββατο στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας με τα ποδήλατά τους, στέλνοντας μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της σωστής οδικής συμπεριφοράς.

Η ετήσια γυμνή ποδηλατοδρομία του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε φέτος για 16η φορά. Οι συμμετέχοντες αναχώρησαν από επτά διαφορετικές αφετηρίες και ενώθηκαν σε ένα κεντρικό σημείο.

Ακολούθησε ένα πάρτι, στο οποίο ωστόσο όσοι παρευρέθηκαν αναγκάστηκαν να... ξαναφορέσουν τα ρούχα τους, αφού αυτός ήταν ένας απαραβίαστος κανόνας των διοργανωτών.

Η γύμνια των ποδηλατών συμβολίζει το πόσο ευάλωτοι είναι απέναντι στην ανεύθυνη οδική συμπεριφορά ορισμένων. «Ακόμα κι όταν φοράμε όλα μας τα ρούχα είμαστε "γυμνοί" απέναντι στην απειλή των οδηγών στους δρόμους. Θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο που δεν πλήττεται από την κυκλοφοριακή ρύπανση και το αυτοκίνητο δεν θεωρείται το μοναδικό μέσο μεταφοράς», αναφέρει το site των διοργανωτών.

Δύο ακόμη βασικοί στόχοι της εκδήλωσης, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, είναι να γιορτάσουν την ποικιλομορφία και την ομορφιά του ανθρώπινου είδους και να στείλουν ένα μήνυμα υπέρ της ελεύθερης έκφρασης.

Γυμνές ποδηλατοδρομίες σημειώθηκαν εχθές και σε άλλες βρετανικές πόλεις.

Δείτε παρακάτω βίντεο από το Μάντσεστερ:
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ