2019-06-09 17:15:26
Φωτογραφία για 12122 - Φωτογραφίες από τον εορτασμό της Αναλήψεως του Κυρίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους (6/6/2019)
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή του Εσφιγμένου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, προεξήρχε της ιεράς Πανηγύρεως στην ως άνω Ιερά Μονή, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Βαρθολομαίου.

Την παραμονή Τετάρτη 5 Ιουνίου, έφθασε στο Κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές μαζί με την τιμία συνοδεία του τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Γώγο και τον Αξιότιμο κ. Λάμπρο Καρκαλέτση, όπου τους υποδέχθηκε η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής με επικεφαλής τον Καθηγούμενο π. Βαρθολομαίο.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας προεξήρχε της ιεράς Αγρυνίας. Χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενως από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Πρόδρομο και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο.


 Ακολούθως, τέλεσε τον αγιασμό της πανηγύρεως στον αύλειο χώρο του Κονακίου.

Όπως ορίζει το Τυπικό και η Αγιορείτικη παράδοση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, χοροστάτησε στην ακολουθία του μεθέορτου Εσπερινού και τέλεσε το Κτητορικό Μνημόσυνο στο Κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους συμπαραστούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ναθαναήλ και και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ολοκληρώνοντας την παραμονή του στην Αθωνική Πολιτεία, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Βαρθολομαίου, ώστε να προεξάρχει της Πανηγύρεως της Ιεράς Μονής, τέλεσε προ της αναχωρήσεώς του τρισάγιο επί του τάφου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Καθηγουμένου της ως άνω Ιεράς Μονής π. Χρυσοστόμου.

Πηγές:

https://www.imthf.gr/index.php

https://www.esphigmenou.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ