2019-06-09 22:00:38
Φωτογραφία για Διπλωματική πηγή: «Αύγουστο ή Σεπτέμβριο οι Τούρκοι τρυπάνε μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο» (upd)
H Τουρκία μετά την Κύπρο θα στείλει γεωτρύπανο για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου με σκοπό να δημιουργήσει επεισόδιο με την Ελλάδα τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο με ένα από τα δυο γεωτρύπανα-μάλλον το «Γιαβούζ», πληροφόρησε ξένη υψηλά ιστάμενη διπλωματική πηγή δυτικής πρεσβείας την ελληνική κυβέρνηση.

Η ίδια πηγή σημείωνε πως η χρονική επιλογή δεν θεωρείται χρονικά τυχαία και παρέπεμψε στις... πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα ως αφορμή του τουρκικού σχεδιασμού: «Θέλουν να εκμεταλλευθούν το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα είναι έτοιμη σε επίπεδο λήψη αποφάσεων. Τα ίδια έκαναν και στα Ιμια το 1996. Μόλις είχε αλλάξει η κυβέρνηση έκαναν την κίνησή τους».

Η ίδια πηγή εκτιμά ότι «η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να αντιδράσει», κάτι το οποίο άλλωστε τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε.Αποστολάκης στις ΗΠΑ, όπου ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα.

Το ερώτημα είναι η τουρκική κίνηση θα είναι στο Καστελόριζο ή αλλού; Γιατί έχουν «παράδοση» και πάγια τακτική να αιφνιδιάζουν.


Οι Αμερικανοί, πώς θα αντιδράσουν; Θα μας στηρίξουν ενεργά ή θα μείνουν στα λόγια; Η κίνηση από πλευράς Αγκυρας να προχωρήσει σε γεώτρηση στο Καστελόριζο είναι ουσιαστική ή θα γίνει ως αντιπερισπασμός στην παραλαβή των S-400;

Αλλά το κυριότερο είναι: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνες του και να δώσει εντολή για «άρξατε πυρ» λίγες ημέρες αφ'ότου γίνει πρωθυπουργός;

Ή θα πει αυτό που είπε ο Κ.Σημίτης στα Ιμια «Δεν είμασταν έτοιμοι» και θα δεχθεί την de facto κατάργηση των ελληνικών δικαιωμάτων; Δεν υπάρχουν και οι Αμερικανοί να μεσολαβήσουν για να πει μετά «Ευχαριστώ τους Αμερικανούς»...
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ