2019-06-10 11:31:52
Φωτογραφία για Νέα θανατηφόρα μόδα το...Sextasy!
Κάθε χρόνο οι πωλήσεις των βιάγκρα όσο πάνε και αυξάνονται και ειδικά σε πολλές χώρες της Δύσης κατά 25% την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και την ραγδαία μετάδοση σε οτιδήποτε γίνεται πια «μόδα» μέσω Ίντερνετ, οι γιατροί φοβούνται ότι θα υπάρξουν ολέθριες συνέπειες.

Την σχετική ανακοίνωση έκαναν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας (UNSW), στο Σίδνεϊ, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι η μόδα του «sextasy», όπως την ονόμασαν, κερδίζει έδαφος στα κλαμπ.

Όπως εξήγησαν, οι χρήστες του ναρκωτικού «έκσταση» έχουν αρχίσει να το παίρνουν μαζί με βιάγκρα, για να τονώσουν τις «επιδράσεις» του πρώτου.

Το πρόβλημα, όμως, είναι πως ο συνδυασμός μπορεί να οδηγήσει στο επονομαζόμενο σύνδρομο της σεροτονίνης.

Αυτή είναι μία δυνητικά επικίνδυνη αλληλεπίδραση φαρμάκων, που εκδηλώνεται όταν συσσωρεύεται στον οργανισμό επικίνδυνα πολλή σεροτονίνη (είναι μία χημική ουσία που παράγεται από τον εγκέφαλο), σύμφωνα με τους γιατρούς από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Ναρκωτικών & Αλκοολών (NDARC) του UNSW.

Αν και η σεροτονίνη συχνά αποκαλείται «ορμόνη της ευφορίας», σε μεγάλες δόσεις προκαλεί σύγχυση, αποπροσανατολισμό, παραισθήσεις και τρόμο (τρέμουλο).

Σε σοβαρές περιπτώσεις προκαλεί επιληπτικές κρίσεις, καρδιακή αρρυθμία ή ακόμα και κώμα.
psifiakoohiro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ