2019-06-10 11:31:52
Φωτογραφία για 7 περίεργα γεγονότα για τον καφέ που σίγουρα δεν ξέρατε
"Ακόμα και ο κακός καφές, είναι καλύτερος από το να μην έχουμε καθόλου καφέ" - David Lynch

Αυτή η υπέροχη μυρωδιά φρεσκοκομμένου καφέ στα καταστήματα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ψεύτικη

Μεγάλες εταιρείες καφέ όπως τα Starbucks πολλές φορές χρησιμοποιούν "ψεύτικη μυρωδιά καφέ". Το ScentAir για παράδειγμα -ένας πάροχος μυρωδιάς- όπως αυτοαποκαλείται χρησιμοποιείται πάρα πολύ από την βιομηχανία του καφέ όπως καταστήματα πώλησης καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Ακόμα εταιρείες όπως η Nescafe, βάζουν πρόσθετο άρωμα καφέ στην συσκευασία ώστε να μοιάζει πιο φρέσκος όταν τον ανοίγουμε για πρώτη φορά! Αυτό το είπε στο Reddit ένας πρώην μηχανικός στην γραμμή παραγωγής καφέ ο οποίος ανέφερε πως η "ψεύτικη μυρωδιά" που βάζουν μέσα στην συσκευασία δημιουργείται αρχικά από πραγματικούς κόκκους καφέ έτσι η μυρωδιά είναι τουλάχιστον αυθεντική.

Οι Ευρωπαίοι στην αρχή αποκαλούσαν τον καφέ "Αραβικό κρασί"


Λόγω της γλωσσικής ιστορία του τι ονομάσαμε τελικά "καφέ", οι Ευρωπαίοι αναφέρθηκαν για πρώτη φορά σε αυτό ως, "Αραβικό κρασί". Η λέξη "καφές" αρχικά προήλθε από την αραβική "qahhwat al-bun" ή "κρασί του φασολιού." Η φράση αυτή μετατράπηκε σε "qahwah", η οποία έγινε «kahveh» στην Τουρκία και τελικά έγινε "Koffie" στα ολλανδικά και «caffe» στην Ιταλία. 

Ένα ποτήρι Starbucks υπάρχει σε κάθε σκηνή της ταινίας "Fight Club"

Ο David Fincher, σκηνοθέτης της ταινίας "Fight Club", λέγετε ότι έχει βάλει ένα ποτήρι Starbucks σε κάθε σκηνή της ταινίας. Προφανώς και τα Starbucks δεν είχαν κανένα πρόβλημα με αυτή την απρόσμενη χρησιμοποίηση του brand της εταιρείας αλλά εμπόδισαν τον Fincher να χρησιμοποιήσει το όνομα της εταιρείας σε μια σκηνή όπου ένα κατάστημα καφέ καταστρέφεται από μια τεράστια μπάλα!

Ο "Caffè sospeso" μπορεί να αποκαταστήσει της πίστη σου στην ανθρωπότητα

Ο "Caffè sospeso", ο οποίος στα Ιταλικά σημαίνει, "αναστολή του καφέ", είναι μια παράδοση στην οποία πληρώνεις ένα επιπλέον ποτήρι καφέ για έναν μελλοντικό πελάτη ο οποίος δεν είναι και στα καλύτερά του. Άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να αγοράσουν ένα ποτήρι καφέ μπαίνουν σε κάποιο κατάστημα το οποίο συντηρεί αυτή τη παράδοση και ρωτάει εάν υπάρχει κανένας δωρεάν καφές sospeso.

Το 2013 ένας ανώνυμος πελάτης πλήρωσε για 500 φλιτζάνια καφέ σε ένα κατάστημα στο Edmonton του Καναδά!

Οι 2 μεγαλύτερες σε ηλικία γάτες που έπιναν καφέ κάθε μέρα

Η μεγαλύτερη γάτα σε ηλικία που έπινε κάθε μέρα καφέ και έχει αναγνωριστεί επίσημα από τα ρεκόρ Guinness ονομαζόταν Creme Puff η οποία έζησε μέχρι τα 38 της χρόνια και πέθανε το 2005. Ο ιδιοκτήτης της, Jake Perry, την τάιζε κάθε πρωί καφέ μαζί με μπέικον, αυγά και μπρόκολο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ο Perry ήταν ο ιδιοκτήτης και της γάτας(Grandpa Rex Allen) που κρατούσε το προηγούμενο ρεκόρ και την τάιζε και με την ίδια ακριβώς "διατροφή" και η οποία έζησε για 34 χρόνια!

Σύμφωνα με κάποιο μύθο, χρειάστηκε μόνο μια γουλιά καφέ για να πειστεί ένας Πάπας πως το ρόφημα αυτό σίγουρα δεν ήταν έργο του διαβόλου

Μερικοί φανατικοί θεωρούσαν τον καφέ, το ποτό του διαβόλου και ζήτησαν από τον Πάπα να τον απαγορεύσει. Μετά από μία γουλιά ο Πάπας λέγεται ότι αναφώνησε, "Αυτό το ρόφημα είναι τόσο νόστιμο που θα ήταν αμαρτία να αφήσουμε μόνο τους μη πιστούς να το πίνουν! Ας νικήσουμε τον Σατανά ευλογώντας αυτό το ρόφημα, το οποίο δεν περιέχει τίποτα απαράδεκτο για έναν χριστιανό».

Πάντως είναι λίγο αβέβαιο εάν ειπώθηκε από τον Pope Clement VII or Pope Clement VIII, οι οποίοι υποτίθεται ότι ανέφεραν αυτή τη φράση.

Η Coca-Cola φτιάχνει καφέ σε τενεκεδένιο κουτάκι και το ονομάζει "Georgia"

Η εταιρεία λοιπόν Coca-Cola έχει μια γραμμή παραγωγής καφέ σε τενεκεδένιο κουτάκι που την ονομάζει "Georgia" και είναι διαθέσιμη σε Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ινδία και Μπαχρέιν. Ωστόσο είναι αδύνατο να βρει κάποιος αυτό το προϊόν στην Ελλάδα και μόνο μία γεύση είναι διαθέσιμη στο Amazon. 
psifiakoohiro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ