2019-06-10 11:31:52
Φωτογραφία για Σκεφτείτε το ξανά πριν κάνετε κλικ!
Σήμερα Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014, γιορτάζετε για ενδέκατη φορά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά ως 10-15 ετών χρησιμοποιούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σχεδόν σε καθημερινή βάση, με το σπίτι να αποτελεί τον κυριότερο τόπο πρόσβασης. Σημαντική, είναι και η αύξηση της χρήσης του κινητού τηλεφώνου από παιδιά 12-15 ετών με την είσοδό τους στο Γυμνάσιο. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν εξαιρετικά κρίσιμη την πτυχή της ασφαλούς χρήσης των τεχνολογιών από παιδιά αλλά και τους γονείς τους καθώς οι γνώσεις των χρηστών σε θέματα προστασίας είναι ανησυχητικά χαμηλές. 


Το 64% των χρηστών δεν έχει γνώση των κινδύνων του διαδικτύου  Το 57% αγνοεί την ύπαρξη λογισμικού ασφαλείας για κινητάΤο 50% δεν χρησιμοποιούν μέτρα προστασίας και προφύλαξης (password, security software, backup)  Το 56% έχει πρόσβαση σε λογαριασμούς κοινωνικών δικτύωνΤο 39% δεν παίρνει ειδικά μέτρα για τη χρήση δημόσιων Wi-Fi συνδέσεων, ενώ  3 στους 10 δεν αποσυνδέονται από τα δημόσια ασύρματα δίκτυα

Φέτος, η WIND σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και τη δράση SaferInternet (saferinternet.gr) προγραμματίζει μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων που ξεκινούν με τη συμμετοχή στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, 11 Φεβρουαρίου 2014, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».
psifiakoohiro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ