2019-06-10 14:08:20
Φωτογραφία για Ι.Σ.Α.: Μέτρα για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.), κ. Γιώργος Πατούλης, από το βήμα του 1ουΦεστιβάλ Γονιμότητας, αναφέρθηκε στα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας και την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας στην Ελλάδα.

Onmed.gr

Το 1ο Φεστιβάλ Γονιμότητας, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ι.Σ.Α., με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων στις 8 και 9 Ιουνίου 2019, στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α., αναφέρθηκε στον αριθμό γεννήσεων στην Ελλάδα, που όπως είπε, λόγω και της οικονομικής κρίσης, μετά το 2011 είναι χαμηλότερος από τον αριθμό θανάτων με δυσοίωνες προβλέψεις. «Το σύνθημα είναι ότι ''Μπορούμε''» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α., και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στη χώρα μας έρχονται ζευγάρια από όλα τα σημεία του κόσμου για να αποκτήσουν παιδί, εδώ λοιπόν και οι Έλληνες γονείς μπορούν να τα καταφέρουν. Η δύναμη της χώρας βρίσκεται στις νέες γενιές και το μέλλον ανήκει στα παιδιά της Ελλάδας».


Επίσης ο κ. Πατούλης μίλησε για δέσμη μέτρων στην Αττική που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη στήριξη των βρεφονηπιακών σταθμών, την ενδυνάμωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και την δημιουργία φοιτητικών εστιών ώστε να καλλιεργηθεί ο στόχος όπως, είπε χαρακτηριστικά, των δύο και περισσότερων παιδιών για τους νέους γονείς καθιστώντας κατά το δυνατόν ευνοϊκότερους τους όρους διαβίωσης για όλες τις οικογένειες και ιδιαίτερα τις πολύτεκνες.”

Κατά τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α., παρευρέθη στη Γιορτή Γονιμότητας και συνομίλησε με γονείς και παιδιά που συμμετείχαν στη διοργάνωση
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ