2019-06-10 17:40:51
Φωτογραφία για Έρχεται προκήρυξη για μόνιμους λιμενοφύλακες (ΑΡΙΘΜΟΣ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ- ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ)
Ποια είναι τα γενικά προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι

ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΑΛΤΟΥ

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε ο διαγωνισμός για την εισαγωγή δοκίμων στη Σχολή Λιμενοφυλάκων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ - ΕΛΑΚΤ), εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Η επιλογή των περίπου - δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ο ακριβής αριθμός - 200 μονίμων στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (ανδρών και γυναικών) θα γίνει με το σύστημα της μοριοδότησης.

Έτσι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το σύνολο των θέσεων που προκηρύσσονται για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων λιμενοφυλάκων καλύπτονται από τις ακόλουθες κατηγορίες:

•Γενική Κατηγορία σε ποσοστό 25%.

•Κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες) σε ποσοστό 41%.

•Κατηγορία Υποβρυχίων Καταστροφών (Υ/ΚΤ) του Πολεμικού Ναυτικού σε ποσοστό 11 %.


•Κατηγορία Μουσικών σε ποσοστό 13%.

•Κατηγορία ιδιωτών που έχουν συμμετάσχει ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση κινδυνευόντων ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος σε ποσοστό 10%.

Ως γενικά προσόντα που θα πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι ορίζονται τα κάτωθι:

•Να είναι Έλληνες πολίτες.

•Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ελάχιστο όριο γενικού βαθμού απολυτηρίου το 12.

•Να μην υπερβαίνουν το 29ο έτος της ηλικίας τους.

•Όλοι οι υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες) πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.

•Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις χωρίς να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

•Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση (Β2) της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ρωσικής γλώσσας.

•Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό (βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή ΟΤΑ ή άλλου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, εξαιτίας τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων.

•Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση.

•Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

•Να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιονδήποτε βαθμό.

Όσο δε για τα ειδικά προσόντα, ποικίλλουν ανάλογα με την κατηγορία. Έτσι, για την κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες) μπορούν να συμμετέχουν υποψήφιοι που είναι κάτοχοι των συγκεκριμένων ειδικοτήτων αποκτηθεισών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποδεικνυομένων με πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης και αποδεικτικό των συγκεκριμένων ειδικοτήτων από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για την κατηγορία Υποβρυχίων Καταστροφών (Υ/ΚΤ) του Πολεμικού Ναυτικού, συμμετέχουν υποψήφιοι που έχουν αποφοιτήσει με επιτυχία από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (Υ/ΚΤ) της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού και τους έχει απονεμηθεί σχετικό Πτυχίο από το Πολεμικό Ναυτικό.

Για την κατηγορία Μουσικών, συμμετέχουν υποψήφιοι που είναι κάτοχοι Διπλώματος Ωδείου ή Μουσικής Σχολής για το συγκεκριμένο όργανο που θα προβλέπεται στη σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι με τέτοιο Δίπλωμα ή δεν επαρκούν, θα γίνονται δεκτοί υποψήφιοι κάτοχοι Πτυχίου Ωδείου ή Μουσικής Σχολής του συγκεκριμένου οργάνου.

Για την κατηγορία ιδιωτών που έχουν συμμετάσχει ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση κινδυνευόντων ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του ΛΣ, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν αντίγραφο πορίσματος Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για την επιχείρηση.

(ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ 10/06/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ