2019-06-10 18:27:42
Φωτογραφία για Κραυγή αγωνίας από τους ρευματοπαθείς για την ταλαιπωρία στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Από Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ζητά λύση στις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με ρευματικά νοσήματα, για να παραλάβουν τα φάρμακα υψηλού κόστους, από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι ρευματοπαθείς υπενθυμίζουν και πάλι το πρόβλημα, αναφέροντας ότι με την υπάρχουσα διαδικασία στην παραλαβή των αναγκαίων φαρμάκων υψηλού κόστους από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Πρόκειται για ασθενείς που εξαιτίας της πάθησής τους ταλαιπωρούνται απίστευτα, καθώς δυσκολεύονται να μετακινηθούν για να προσεγγίσουν τα λιγοστά σημεία εξυπηρέτησης στο δίκτυο Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, αλλά και αντιμετωπίζουν πολύωρη αναμονή μέχρι να εξυπηρετηθούν, δοκιμάζοντας τις αντοχές των ίδιων των ασθενών και των συγγενών συνοδών τους.


Στην ίδια επιστολή, η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα αιτείται την επανέναρξη της διαδικασίας σχετικά με την ευρείας κλίμακας χορήγηση φαρμάκων του Ν. 3816/2010 σε εξωτερικούς ασθενείς και από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, όπως ίσχυε παλαιότερα. Η συγκεκριμένη διαδικασία διακόπηκε απότομα λόγω των μνημονιακών οριζόντιων περικοπών στα κονδύλια των νοσοκομείων που αφορούν στο φάρμακο.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα, κα Αθανασία Παππά αναφέρει στην επιστολή « Μια τέτοια λύση θα αύξανε άμεσα τα σημεία εξυπηρέτησης των ασθενών ενώ παράλληλα θα έλυνε και αρκετά λοιπά συνοδά προβλήματα ασφάλειας και καταγραφής για τα οποία σήμερα η εικόνα είναι ασαφής, δεδομένου ότι στα νοσοκομειακά φαρμακεία τηρούνται τόσο οι διαδικασίες παρακολούθησης της «ψυχρής αλυσίδας» για τα θερμοευαίσθητα φάρμακα όσο και τα μητρώα «registries» εξυπηρετούμενων ασθενών ανά πάθηση και θεραπεία»

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα δηλώνει ότι θα είναι σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια υποστήριξης των νοσοκομειακών φαρμακείων του ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό και τα απαραίτητα κονδύλια, με στόχο τη διεύρυνση της εξυπηρέτησης των ρευματοπαθών αλλά και των άλλων χρονίως πασχόντων με αναντικατάστατα φάρμακα υψηλού κόστους που απαιτούν οι θεραπείες τους, με συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας για όλους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ