2019-06-10 18:33:33
Φωτογραφία για Το iOS 13 επιτρέπει ταυτόχρονη λήψη βίντεο, φωτογραφιών και ήχου από πολλές κάμερες και μικρόφωνα
Στη σύνοδο του WWDC , η Apple ανακοίνωσε μια νέα δυνατότητα για το λειτουργικό του iOS 13. Το νέο λειτουργικό σύστημα υποστηρίζει πλέον τη λήψη από πολλές κάμερες, επιτρέποντας στις εφαρμογές να προβάλλουν φωτογραφίες και βίντεο από διάφορους αισθητήρες.  

Αυτό επηρεάζει μόνο τις πρόσφατες συσκευές του iOS.

Σύμφωνα με την τεκμηρίωση της Apple, η ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών και βίντεο από πολλούς αισθητήρες υποστηρίζεται σε συσκευές που διαθέτουν τον επεξεργαστή A12 Bionic ή μετά. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε τουλάχιστον ένα iPhone XS, iPhone XS Max ή iPhone XR για αυτή τη δυνατότητα.

Όπως η καταγραφή RAW, αυτή η νέα δυνατότητα δεν υπάρχει στην εφαρμογή Apple Camera, αλλά προσφέρεται μια πύλη για τους προγραμματιστές να έχουν μια πολυσέλιδη οδηγία ώστε να μπορούν να την εφαρμόσουν στις εφαρμογές τους χρησιμοποιώντας τα API της Apple. Η προφανής εφαρμογή αυτής της δυνατότητας είναι η υποστήριξη εικόνας σε εικόνα, επιτρέποντας σε μια εφαρμογή να καταγράφει ταυτόχρονα το πρόσωπο του χρήστη από την εμπρός κάμερα κατά την εγγραφή ενός πλήρους βίντεο από την κύρια κάμερα στην κάμερα πίσω. Ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να πραγματοποιήσει εναλλαγή μεταξύ δύο ροών κατά την αναπαραγωγή βίντεο πολλαπλών γωνιών στην εφαρμογή Φωτογραφίες.

Υπάρχουν βέβαια μερικοί περιορισμοί, όπως μόνο η δυνατότητα λήψης σε 4Κ στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ