2019-06-10 19:02:09
Φωτογραφία για Άγκυρα: Απειλεί με αντίποινα τη Λευκωσία για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για το πλήρωμα του Φατίχ
Ολοένα και υψηλότερες θερμοκρασίες «χτυπάει» το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο. Άμεση και σφοδρή ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στην απόφαση της Λευκωσίας να εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης για το πλήρωμα του γεωτρύπανου «Φατίχ», που βρίσκεται παρανόμως στην κυπριακή ΑΟΖ και, για στελέχη όσων εταιρειών συνεργάζονται με την τουρκική πετρελαιοβιομηχανία ΤP. 

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι θα προβεί σε αντίποινα και θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. «Παρακολουθούμε με προσοχή τα νέα για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από τους Ελληνοκυπρίους για τo πλήρωμα του Φατίχ και στελέχη ξένων εταιρειών που συνεργάζονται με την TP. Aν αυτή η απόφαση, που σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, είναι πραγματική, δεν θα έχει καμία ισχύ για εμάς» αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο στην ανακοίνωσή του και προειδοποιεί: «Εάν τολμήσουν να κάνουν την απόφαση πράξη, θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση, ας μην αμφιβάλλει κανείς για αυτό». 


Παράλληλα το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι θα εκκινήσει νομική διαδικασία για να αποδείξει ότι η απόφαση της Λευκωσίας δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο. «Η Τουρκία θα συνεχίσει να ασκεί τα δικαιώματα γεωτρήσεων όπως έχει προγραμματίσει τόσο για να προστατεύσει τα δικαιώματά της στην περιοχή όσο και για να υπεραμυνθεί των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων ως ισότιμων εταίρων στο νησί» διαμηνύει

Σημειώνεται ότι η Κύπρος έχει εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης για 25 άτομα, σύμφωνα με τοπικά μέσα. 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ