2019-06-11 10:53:59
Φωτογραφία για Το βρετανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα: Προσοχή στα κουνούπια!
Στην ιστοσελίδα Foreing Office αναρτήθηκε ταξιδιωτική οδηγία όπου γίνεται, μεταξύ άλλων,

λόγος για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, τους αυξημένους χρόνους αναμονής στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων και τα capital controls

Προειδοποιήσεις με την μορφή ταξιδιωτικών οδηγιών για μία σειρά από χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, εξέδωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα Foreing Office αναρτήθηκε ταξιδιωτική οδηγία όπου γίνεται, μεταξύ άλλων, λόγος για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, τους αυξημένους χρόνους αναμονής στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων και τα capital controls.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που αφορά τους Βρετανούς που θα επισκεφτούν την Ελλάδα αναφέρεται: «Tο 2018 υπήρξαν περισσότερα από 300 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Πρέπει να πάρετε μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, κάνοντας χρήση αντικουνουπικών, να έχετε κλειστές πόρτες και παράθυρα ή να χρησιμοποιείτε σίτες».


Σημειώνει ακόμη ότι στην Ελλάδα ισχύουν κεφαλαιακοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται περιορισμοί στο ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (συνήθως € 600) ή το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από τον εκδότη της βρετανικής κάρτας - όποιο είναι το χαμηλότερο ποσό.

Η ταξιδιωτική οδηγία υπογραμμίζει την αυστηρή στάση των ελληνικών Αρχών έναντι όσων κάνουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την επιβολή προστίμων ή ποινών φυλάκισης σε άτομα που συμπεριφέρονται άσεμνα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ