2019-06-11 13:45:05
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: 'Εγγραφο φωτιά!! -Δημοτικοί Σύμβουλοι ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!!
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

  -Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  στο Δήμος από συστάσεως του μέχρι σήμερα.

  -Δήμαρχε κ. Αποστολάκη  

   Ο διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος του Δήμου από συστάσεως του μέχρι σήμερα θα γίνει είτε το θέλετε, είτε δεν το θέλετε. Τότε θα αποδοθούν τα τω Καίσαρι στον Καίσαρα και τα τω Θεό στον Θεό. Και αφού λέτε ότι σας συκοφαντώ αν ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ζητείστε ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ. Τότε θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

********************

Αγαπητοί  Αναγνώστες

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχουμε:

Πρόγραμμα Κλεισθένης 

‘Άρθρο  186

Συζήτηση και ψήφιση Προϋπολογισμού  Δήμων

(Μεταξύ των άλλων έχουμε)

7.-Το δημοτικό συμβούλιο, έως τη 15η Νοεμβρίου, ψηφίζει τον προϋπολογισμό και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 4111/2013, σε μία ειδική γι` αυτόν το σκοπό συνεδρίαση, σύμφωνα με τις παραγράφους 8 και 9 και υποβάλλει τη σχετική απόφαση σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για έλεγχο στην αρμόδια για την εποπτεία του δήμου Αρχή, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.


         Υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει, κατόπιν των ανωτέρω, ότι η καταληκτική ημερομηνία ψήφισης του προϋπολογισμού για κάθε Δήμο για κάθε επόμενο έτος είναι η 31η Δεκεμβρίου;

      -Στο δικό μας Δήμο  Ακτίου- Βόνιτσας η ειδική συνεδρίαση αυτή έγινε την 22α Φεβρουαρίου 2019. Συνεπώς υπάρχει καθυστέρηση.....  

      Μετά από αυτό έκανα αίτηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Το κύριο αίτημα μου, ήταν η εξέταση της εφαρμογής ή όχι της κείμενης νομοθεσίας. 

          Η Αποκεντρωμένη ως όφειλε έκανε έρευνα. Μου διαβίβαζε το παρακάτω έγγραφο με αριθ  πρωτ 1491 και ημερ 28.02.2019 του Δήμου μας, το οποίο υπογράφει ο Αντιδήμαρχος κ. Πάντας Νικόλαος και θέμα: "Ενημέρωση σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού".

        Ο αποτυχημένος Δήμαρχος κ. Αποστολάκης στα δύσκολα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Συνηθίζει να μην απαντά, να λέει άλλα αντί άλλων, να μην υπογράφει ο ίδιος αλλά άλλοι αντί αυτού.  

Παρακαλώ δείτε το έγγραφο:

Στη πρώτη παράγραφο  του εγγράφου  έχουμε:

    "Η καθυστέρηση οφείλεται στην προσπάθεια των υπηρεσιών να έχουν σαφή εικόνα των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου, των συνολικών εισπράξεων των δαπανών και των επιχορηγήσεων, για την αποφυγή συνεχόμενων αναμορφώσεων του Προϋπολογισμού".

Τι χρειαζόμαστε άλλους μάρτυρες;

1)-O Δήμος ομολογεί έγινε ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.  

Τώρα πως εκφράζεται η απόλυτη προσήλωση στην εφαρμογή των νόμων ενώ ομολογείται η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ  αυτό  σας αφήνω να το σκεφτείτε εσείς .

2)-Η καθυστέρηση αυτή μεταξύ των άλλων λέει το έγγραφο έγινε για την αποφυγή συνεχόμενων αναμορφώσεων του Προϋπολογισμού.

Και ενώ απαντούν στην Αποκεντρωμένη με το έγγραφο αυτό!!  

Α)-Στη συνεδρίαση του ΔΣ την 2α Απριλίου 2019  έχουμε θέμα ημερήσιας διάταξης "Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2019".

Β)-Στη συνεδρίαση της Πέμπτης  13 Ιουνίου 2019 έχουμε θέμα ημερήσιας διάταξης "Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2019".

Κατόπιν των ανωτέρω:

   -Προκύπτει σαφής πολιτικός εμπαιγμός των Δημοτικών Συμβούλων άρα και των Δημοτών.  

      -Βέβαια αυτό γίνεται πέντε σχεδόν χρόνια. Σε όλα σχεδόν τα Δημοτικά Συμβούλια υπάρχει θέμα αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού. Μεταφέρονται ποσά από κωδικό σε κωδικό. Διαγράφονται κωδικοί με την έννοια μηδενίζονται τα ποσά. Δημιουργούνται νέοι κωδικοί. Αυτά όχι τυχαία. Οι στόχοι είναι προφανείς.  

Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να σταθούν τούτη την ύστατη ώρα στο ύψος των περιστάσεων.  

1)-Πείτε στον αποτυχημένο Δήμαρχο κ. Αποστολάκη. Φτάνει πια δεν πάει άλλο. 

2)-Περιφρουρήστε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

3)-Αποχωρήστε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τη συζήτηση του θέματος και πριν τη ψηφοφορία.

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη  

       Ο διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος του Δήμου από συστάσεως του μέχρι σήμερα θα γίνει είτε το θέλετε, είτε δεν το θέλετε. Τότε θα αποδοθούν τα τω Καίσαρι στον Καίσαρα και τα τω Θεό στον Θεό. Και αφού λέτε ότι σας συκοφαντώ αν ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ζητείστε ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ. Τότε θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Οι πάντες  Υπηρεσίες, Πολίτες    στη  συντεταγμένη πολιτεία  μας κρίνονται.  

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ......
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ