2019-06-11 21:00:22
Φωτογραφία για Γιατί έκλεισαν τα εργοστάσια της ΔΕΛΤΑ και της Frigoglass
168 άτομα έχουν χάσει τη δουλειά τους μέσα σε μία εβδομάδα μετά τις αποφάσεις της ΔΕΛΤΑ και της Frigoglass να κλείσουν ταυτόχρονα τα εργοστάσια σε Πλατύ Ημαθίας και Κάτω Αχαϊα.

Το εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στο Πλατυ Ημαθίας λειτουργούσε επι 45 χρόνια και παρήγαγε το γάλα βλάχας εβαπορέ και απασχολουσε 76 άτομα. Αντίθετα στη Κάτω Αχαϊα το εργοστάσιο της Frigoglass απασχολούσε 92 εργαζομένους. Το κλείσιμο και των 2 εργοστασίων συνδέεται με την δύσκολη χρηματοοικομική κατάσταση στην οποία συνδέονται οι δύο βιομηχανικοί ομιλοι. Στόχος των διοικήσεων και ειλημμενη απόφαση είναι να απαλλαγούν από τις ζημιογόνες δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα όμως ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι οτι οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στην Ελλάδα την τελευταλια 4ετία έχει παγώσει στην ουσία την αγοραστική δύναμη των καταναλωτων που δυστυχώς δεν αγοράζουν ελληνικά προϊόντα. Αυτή η αρνητική εξέλιξη είναι το σήμα που εκπέμπει η Ελλάδα προς τις ξένες πολυεθνικές να αναστείλλουν νέες επενδύσεις γεγονός που έχει να συμβεί πολύ πρίν τα capital controls.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές ξένες επιχερήσεις μεταφέρουν τμήματα των πωλήσεων σε άλλες γειτονικές βαλκανικές χώρες για να πετύχουν χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ