2019-06-11 21:57:24
Φωτογραφία για Διάλυση της Βουλής: Κι όμως, έκαναν λάθος στο Προεδρικό Διάταγμα
Με ένα κραυγαλέο λάθος, παρότι εξάντλησαν κάθε χρονικό όριο έκδοσης θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής. Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν

κοινοβουλευτικές πηγές με μακρά πείρα, στο διάταγμα θα έπρεπε να αναφέρεται ρητά ότι η επόμενη Βουλή είναι Αναθεωρητική, καθώς έχει η απελθούσα έχει αποφασίσει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος στην επόμενη σύνθεση, δηλαδή σ' αυτή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και θα συγκληθεί στις 17 Ιουλίου.

Όπως φαίνεται, άλλωστε, στο προεδρικό διάταγμα που είχε εκδοθεί το 2007 όταν η βουλή που θα προέκυπτε από τις εκλογές τότε θα ήταν αναθεωρητική, ρητά αναφερόταν αυτός ο χαρακτηρισμός. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και σε όλες τις περιπτώσεις που αναθεωρήθηκε το Σύνταγμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν είναι αναγκαίο να διορθωθεί το λάθος, αφού η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα πρέπει -και τυπικά- να αποφασίσει ότι θα είναι Αναθεωρητική- πέρα από το γεγονός ότι σχετική απόφαση έχει λάβει η απελθούσα. Πάντως, το λάθος δεν αναιρεί το γεγονός ότι η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.


Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής του 2007

Δείτε το σημερινό Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής

Σημειώνεται ότι η θυροκόλληση έγινε με αρκετή καθυστέρηση καθώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση ήθελε πρώτα να περάσει από το εθνικό τυπογραφείο μια σειρά ρουσφετολογικών προσλήψεων και μετατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το απόγευμα της Δευτέρας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ