2019-06-12 09:27:04
Φωτογραφία για Στρατιωτικοί: Γιατί συνεχίζουν να χάνουν κοινωνικά επιδόματα λόγω… αναδρομικών
Όπως μας γνώρισε Στρατιωτικός-αναγνώστης του ιστολογίου μας:

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη καταβολή των κοινωνικών Επιδομάτων (επίδομα τέκνου) του οποίου τυγχάνει να είμαι δικαιούχος (έγγαμος με ένα τέκνο). Φέτος μετά την υποβολή της δήλωσης φόρου εισοδήματος και υποβάλλοντας στη συνέχεια τη δήλωση Α21 η πλατφόρμα idika/epidomapaidiou(https://www.idika.gr/epidomapaidiou/) με αποκλείει από το εν λόγω επίδομα λόγω αύξησης συνολικού εισοδήματος. Το πλαφόν για τον έγγαμο με ένα τέκνο είναι 26.450€. Ενώ το σύστημα μου προσθέτει το ποσό των αναδρομικώνπου έλαβα το Δεκ. 2018 στο συνολικό εισόδημα με αποτέλεσμα να το χάνω.

Με τη ψήφιση του πρόσφατου Ν. 4609/19, παρ.1 του άρθρου 47 του ΥΠΕΘΑ μνημονεύονται τα εξής:

«1. Ειδικά για την καταβολή πάσης φύσεως κοινωνικών επιδομάτων, παροχών ή οικονομικών ενισχύσεων και την εφαρμογή λοιπών προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικής ή προνοιακής πολιτικής από τους φορείς του δημόσιου τομέα, τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους των άρθρων 10 έως 15 του ν. 4575/2018 (Α΄ 192) δεν συνυπολογίζονται στο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, εφόσον το ύψος του αποτελεί κριτήριο για τη χορήγηση ή την εφαρμογή τους».

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι δε υπάρχει συνοχή μεταξύ taxisnet και idika μιας και το idika αντλεί τα στοιχεία μέσω taxisnet.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανάδειξη του προβλήματος που βιώνει μεγάλη κατηγορία δικαιούχων συναδέλφων.
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ