2019-06-12 10:30:47
Φωτογραφία για Η Coca Cola χρηματοδοτεί ερευνητές ώστε να αγνοήσουν τους κινδύνους για την υγεία από τα προϊόντα της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde: «Από το 2010 η Coca-Cola έχει χρηματοδοτήσει με περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ ειδικούς σε διάφορους ιατρικούς οργανισμούς, καθώς επίσης και αθλητές ή άλλα πρόσωπα αναγνωρίσιμα στην κοινωνία.

Στη Γαλλία, όπως και σε άλλες χώρες, αυτές οι χρηματοδοτήσεις ισοδυναμούν στη μεγάλη πλειονότητά τους με επικοινωνιακά κονδύλια ή με καθαρές διαφημιστικές χορηγίες και όχι για τη διενέργεια αυθεντικών επιστημονικών εργασιών […] Διαιτολόγοι, διατροφολόγοι και αθλητίατροι Τα περισσότερα από τα 18 άτομα που αναφέρονται είναι επαγγελματίες της υγείας, οι πλέον αρμόδιοι για να συστήσουν στους πελάτες τους, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης και στα διάφορα σεμινάρια που συμμετέχουν τη μη κατανάλωση ζαχαρούχων αναψυκτικών». Γαλλικές εταιρείες που χρηματοδοτήθηκαν από την Coca- Cola είναι η CréaBio, η οποία εισέπραξε 930.000 ευρώ για έρευνα που πραγματοποίησε για τα γλυκαντικά στα ροφήματα.


Το Ινστιτούτου για την Ευρωπαϊκή Εξειδίκευση στη Φυσιολογία (Institute for European Expertise in Physiology) που εισέπραξε 720.000 ευρώ από το 2010-2014. Ο Ξαβιέ Μπιγκάρ, πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Εταιρείας Αθλητιατρικής και νυν ιατρικός διευθυντής της Διεθνούς Ενώσεως Ποδηλασίας, επιβεβαίωσε ότι εισέπραξε 4.000 ευρώ από την Powerade της Coca-Cola, για ένα συνέδριο με θέμα την ενυδάτωση των αθλητών. Και ο Μπέρναρντ Ουέισφελντς, φυσίατρος ειδικευμένος σε θέματα διατροφής, ομολογεί ότι εισέπραξε ένα ανάλογο ποσό για μια ενημέρωση τύπου που έκανε με αφορμή ένα συνέδριο το οποίο διοργανώθηκε το 2011 με θέμα τα ροφήματα των εφήβων.Η συγκεκριμένη διάλεξη σύμφωνα με τον Ουέισφελντς είχε συνταχθεί από κοινού με την Coca- Cola.

Ε.
via 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ