2019-06-12 12:01:46
Φωτογραφία για Πειθαρχική εξέταση σε βάρος του αντιεισαγγελέα Αγγελή για την Novartis διέταξε ο Καλογήρου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή σχετικά με τις δύο αναφορές του για την υπόθεση της Novartis που διέρρευσαν στον Τύπο.

Η πειθαρχική έρευνα θα διεξαχθεί από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, «η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημήτριου διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής και ποινικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων σχετικά με τη διαρροή της αναφοράς του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", τα διαλαμβανόμενα στο δημοσίευμα συνολικά, αλλά και τις καταγγελίες της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφοράς κ. Ελένης Τουλουπάκη, των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και των υπαλλήλων της Εισαγγελίας αυτής σε βάρος του κ. Αγγελή».


Η διενέργεια της έρευνας, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «ανατέθηκε στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Δασούλα. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής ο κ. Δασούλας διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα σχετικά έγγραφα, τα οποία εν συνεχεία διαβιβάστηκαν αρμοδίως στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου».

Κατόπιν αυτού, «ο υπουργός Δικαιοσύνης, με γνώμονα την πληρότητα της έρευνας και την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, διαβίβασε τα σχετικά έγγραφα και παρήγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή από τον αρμόδιο ανώτατο δικαστικό λειτουργό (Πρόεδρο του ΣτΕ)».

Συνεπώς, καταλήγει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «η έρευνα που διενεργείται αφορά συνολικά στις καταγγελίες και τις αιτιάσεις τόσο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς όσο και του πρώην εποπτεύοντος την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς».
via 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ