2019-06-12 12:30:04
Φωτογραφία για Πρωί στη Σερβία, βράδυ στην Κομοτηνή, αύριο στην Ξάνθη ο Γ. Καμπάς – Ο επιχειρησιακός λόγος του «σφιχτού» προγράμματος
Η σημασία που έχει για την ηγεσία του ΓΕΣ η άσκηση «Δημόκριτος» καθόρισε σε μεγάλο βαθμό το «ασφυκτικό», από πλευράς χρόνου, οδοιπορικό του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Για ποιο λόγο θα βρεθεί από τη Σερβία, στην Κομοτηνή και την Ξάνθη ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ. Καμπάς;

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί βρίσκεται στη Σερβία, το βράδυ θα μεταβεί στην Κομοτηνή, ενώ αύριο θα επισκεπτεί την Ξάνθη! Ο λόγος για το «ασφυκτικό», από πλευράς χρόνου, οδοιπορικό του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγου Γιώργου Καμπά, ο οποίος χθες και σήμερα είναι στο Βελιγράδι πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στη Σερβία, ενώ το βράδυ θα βρίσκεται στην Κομοτηνή της Θράκης για να παρακολουθήσει την άσκηση του Στρατού Ξηράς με την επωνυμία «Δημόκριτος», εντοπίζεται στο γεγονός ότι η ηγεσία του ΓΕΣ αποδίδει στην άσκηση πολύ μεγάλη σημασία!

Γιατί έχει όμως τόση και τέτοια σημασία η άσκηση «Δημόκριτος»;


Γιατί σε αυτήν τη διάρκειας μιας εβδομάδος άσκηση θα συνεκπαιδευτούν ταυτοχρόνως, όλοι οι νέοι ανθυπολοχαγοί, όλων των Όπλων και Σωμάτων του Ελληνικού Στρατού, της Τάξεως 2018 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), καθώς και οι συνάδελφοί τους αξιωματικοί οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει και αυτοί το 2018 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) της Θεσσαλονίκης, γιατροί, οδοντίατροι, ψυχολόγοι, στρατολόγοι, οικονομικοί κλπ.

Όλοι αυτοί λοιπόν έχουν περατώσει το αρχικό Σχολείο του Όπλου ή του Σώματός τους ο καθένας (ή καθεμία) διάρκειας περίπου 9 μηνών, και τώρα με την προαναφερθείσα άσκηση θα κληθούν να εφαρμόσουν στην πράξη και επί μία εβδομάδα όλα όσα έχουν ως τώρα διδαχθεί.

Για το σκοπό αυτό λοιπόν ο Α/ΓΕΣ θα πάει στην Κομοτηνή σήμερα το βράδυ για να παρακολουθήσει νυχτερινή εκπαίδευση όλων των ανθυπολοχαγών της Τάξεως 2018 ΣΣΕ/ΣΣΑΣ και στη συνέχεια την Πέμπτη το πρωί θα μεταβεί στη γειτονική Ξάνθη για να παρακολουθήσει αντίστοιχη ημερήσια εκπαιδευτική δραστηριότητα με διαφορετικά σενάρια και αντικείμενα.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Ο Λ. Μπλαβέρης είναι δημοσιογράφος, με μακρά εμπειρία στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Άμυνας

ΠΗΓΗ: https://lawandorder.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ