2019-06-12 13:10:37
Φωτογραφία για Γιατί πρέπει να αποφεύγετε να πίνετε καφέ ή τσάι στο αεροπλάνο
Οι πρωινές πτήσεις θέλουν το καφεδάκι τους και οι βραδινές το τσαγάκι τους. Είναι γνωστό αυτό. Ωστόσο, υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για να επιλέξετε κάποιο άλλο ρόφημα να «συνοδεύσει» το ταξίδι σας και όχι κάποιο από τα προαναφερθέντα.

Το νερό για το τσάι και τον καφέ προέρχεται από τη βρύση, όχι από ένα μπουκάλι, κατά την πτήση. 

Μια μελέτη του EPA (Οργανισμός Περιβαλλοντικής προστασίας των ΗΠΑ) κατέγραψε το 2018 ότι το νερό που χρησιμοποιείται για να παρασκευαστούν οι καφέδες και τα υπόλοιπα ζεστά ροφήματα είναι βρώμικο, καθώς προέρχεται από βρύσες του αεροπλάνου που δεν απολυμαίνονται. Στο 13% των αεροσκαφών που ελέγχθηκαν από τον Οργανισμό, εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια, με δύο εξ αυτών να έχουν επικίνδυνα ποσοστά E.Coli στο νερό. Η μελέτη από την υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι ένα στα οκτώ αεροπλάνα στην Αμερική δεν πληρούν τα πρότυπα για την ασφάλεια υδάτων και ότι το νερό στο 12% των εμπορικών αεροσκαφών βρέθηκε θετικό σε κολοβακτηρίδια. 


Η Ένωση των Αεροσυνοδών CWA  επιβεβαίωσε στο Business Insider ότι οι ισχύοντες κανονισμοί δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια του νερού. Ωστόσο, η εμπορική ένωση Airlines for America, η οποία εκπροσωπεί πολλές μεγάλες αεροπορικές υπερασπίστηκε την καθαρότητα των δεξαμενών νερού και τα στάνταρ υγιεινής. «Οι αεροπορικές συνεργάζονται στενά με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας για να διασφαλίσουν ότι το νερό που μπαίνει στα αεροπλάνα είναι ασφαλές και διατηρείται ασφαλές, ακολουθώντας συνεχείς δειγματοληψίες», ανέφεραν σε δήλωσή τους επίσης στο BI. 

Η ένωση  Airlines for America προσέθεσε, ωστόσο, ακόμη, ότι το εμφιαλωμένο νερό είναι πάντα διαθέσιμο για την ικανοποίηση κάθε προτίμησης των επιβαινόντων. 

Πηγή 

Why You Should Think Twice Before Ordering Coffee or Tea on a Plane (Video)
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ