2019-06-12 14:10:47
Φωτογραφία για Ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική έρευνα κατά του Αγγελή για τη Novartis!
Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο Μιχάλης Καλογήρου ζητά να ελεγχθεί ο αντεισαγγελέας του

Αρείου Πάγου για πιθανή διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων - Ενοχλήθηκε η κυβέρνηση από τη διαρροή της αναφοράς του Ιωάννη Αγγελή στο ΘΕΜΑ της 2ας Ιουνίου - Την πειθαρχική έρευνα σε βάρος του κ. Αγγελή θα διεξάγει η πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Τεράστιες διαστάσεις προσλαμβάνουν η δημοσιοποίηση από το Πρώτο ΘΕΜΑ των δύο «καυτών» επιστολές του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή σχετικά με τις δύο αναφορές του για την υπόθεση της Novartis, μετά τη χθεσινή έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Λίγες μέρες πριν εγκαταλείψει τον υπουργικό θώκο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή σχετικά με τις δύο αναφορές του για την υπόθεση της Novartis.


Η πειθαρχική έρευνα θα διεξαχθεί από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη διενέργεια πειθαρχικής και ποινικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημήτριου προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων σχετικά με τη διαρροή της αναφοράς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τα διαλαμβανόμενα στο δημοσίευμα συνολικά, αλλά και τις καταγγελίες της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφοράς Ελένης Τουλουπάκη, των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και των υπαλλήλων της εισαγγελίας αυτής σε βάρος του κ. Αγγελή, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου «με γνώμονα την πληρότητα της έρευνας και την αντικειμενικότητα της διαδικασίας διαβίβασε τα σχετικά έγγραφα και παρήγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή από τον αρμόδιο ανώτατο δικαστικό λειτουργό (πρόεδρο του ΣτΕ)».

Προηγουμένως, η διενέργεια της έρευνας που διέταξε η κυρία Δημητρίου ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής ο κ. Δασούλας διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα σχετικά έγγραφα, τα οποία εν συνεχεία διαβιβάστηκαν αρμοδίως στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου θα ελέγξει πειθαρχικά το σύνολο των καταγγελιών που αφορούν τον κ. Αγγελή.

Πρέπει να επισημανθεί ότι τόσο οι δύο αναφορές του κ. Αγγελή όσο και η αναφορά της κυρίας Τουλουπάκη, κατατέθηκαν στην κ. Δημητρίου στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και έκτοτε παρέμεναν στο συρτάρι της και ενεργοποιήθηκαν μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Jaguar XE SV Project 8 Touring
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Jaguar XE SV Project 8 Touring
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ