2019-06-12 17:23:38
Φωτογραφία για Πόρτο Καρράς: Η Fortress και οι... μνηστήρες που δεν ήρθαν
Χρηματοοικονομική «ανάσα» και μετάθεση προς τα πίσω του σχεδιασμού για την πώληση του Πόρτο Καρράς.

Κάπως έτσι ερμηνεύει η αγορά τη χθεσινή ανακοίνωση της Τεχνική Ολυμπιακή, σύμφωνα με την οποία το διοικητικό συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως» για τη λήψη δανείου ύψους 45 εκατ. ευρώ από αλλοδαπό επενδυτικό οίκο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Η διοίκηση της οικογένειας Στέγγου δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο οι πληροφορίες τους τελευταίους μήνες ανέφεραν το private equity fund Fortress να πραγματοποιεί συζητήσεις για την οριστικοποίηση της σχετικής συμφωνίας.

Την απόφαση του δ.σ. θα κληθούν να εγκρίνει και η γενική συνέλευση της Πόρτο Καρράς, ενώ η Τεχνική Ολυμπιακή έχει προγραμματίσει έκτακτη γενική συνέλευση στις αρχές Ιουλίου με θέμα και τη μεταβίβαση του 88,42% των μετοχών της Πόρτο Καρράς ΑΕ, που ελέγχει η εισηγμένη, σε νέα, υπό ίδρυση θυγατρική, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες για το δάνειο, με μία πρώτη προσημείωση.


Οι χθεσινές εξελίξεις αποτελούν το plan b για τη διοίκηση Στέγγου, η οποία είχε ανακοινώσει επίσημα στις αρχές του έτους το «πωλητήριο» στο εμβληματικό συγκρότημα της Χαλκιδικής. Το εγχείρημα ωστόσο αποδείχθηκε παραπάνω από δύσκολο, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» ως προς το ύψος του τιμήματος, με διάφορα «ηχηρά» ονόματα από επίδοξους μνηστήρες να έχουν ακουστεί ανεπίσημα στην αγορά, μεταξύ των οποίων οι Goldman Sachs με την Μarriott, η ΤΕΜΕΣ των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Οlayan, η Hines και πιο πρόσφατα ο Ιβάν Σαββίδης.

Ιβάν Σαββίδης

Οι ίδιες ανεπίσημες πληροφορίες στην αγορά έκαναν λόγο για ένα μίνιμουμ τιμήματος ύψους 300 εκατ. ευρώ, όπου θα μπορούσε να κατέβει η πλευρά Στέγγου, το οποίο ωστόσο δεν ήταν διατεθειμένη να πληρώσει καμία πλευρά.

O Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

Τώρα, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, η διοίκηση Στέγγου ευελπιστεί να έχει περισσότερο χρόνο προκειμένου να προετοιμάσει καλύτερα την πώληση του ιστορικού συγκροτήματος, το οποίο έχει και το πλεονέκτημα της δυνατότητας κατασκευής των 526, συνολικά, πολυτελών κατοικιών. Ο δανεισμός από «τον αλλοδαπό επενδυτικό οίκο», σε παράλληλο χρόνο, θα δώσει τη δυνατότητα στον όμιλο να πάρει χρηματοοικονομική «ανάσα» προκειμένου να καλύψει φορολογικές, ασφαλιστικές αλλά και τραπεζικές υποχρεώσεις.

Της Στεφανίας Σούκη
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από ποιούς χάσαμε ρε παιδιά;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από ποιούς χάσαμε ρε παιδιά;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ