2019-06-12 17:51:39
Φωτογραφία για Μ. Ξαφά: Κόψτε συντάξεις, λάθος η 13η, βάρος οι κρατικές επιχειρήσεις
Γνωστή για τις φιλελεύθερες, στην οικονομία απόψεις της και αρκετά αντιδημοφιλής στους κύκλους της Αριστεράς, η οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων και πρώην στέλεχος του Δ.Ν.Τ. Μιράντα Ξαφά μίλησε στο CNN Greece για όλα αυτά τα οποία εμποδίζουν την χώρα να γίνει επενδυτικός προορισμός για ξένα κεφάλαια

Μιλώντας στο περιθώριο του 2ου InvestGR forum, η κύρια Ξαφά είπε ότι θα πρέπει να αλλάξουν όλα αυτά που κρατούν τη χώρα χαμηλά σε όλους τους δείκτες ανταγωνιστικότητας, αναφέροντας την «αργοκίνητη Δικαιοσύνη την υψηλή και διαρκώς μεταβαλλόμενη φορολογία, το δίσκμπτο ρυθμιστικό πλαίσιο» και άλλα.

Η κύρια Ξαφά υπεραμύνθηκε της άποψης της ότι θα πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις καθώς όπως είπε, στην Ελλάδα πληρώνουμε το υψηλότερο ποσοστό ως προς το ΑΕΠ για τις συντάξεις και επανέλαβε ότι «ήταν λάθος το να δοθεί η 13η σύνταξη». Πρόσθεσε δε, ότι θα πρέπει η χώρα να σκεφτεί τι θα κάνει με τις κρατικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι ζημιογόνες και οι οποίες επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.


Απολαυστική για άλλη μια φορά η γνωστή οικονομολόγος-σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θεωρεί υπερβολική επίσης, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου γιατί, όπως λέει, το κατώτατο ημερομίσθιο στον ιδιωτικό τομέα παραμένει χαμηλότερο από αυτό του Δημοσίου.  Και τι προτείνει; Να μειωθούν του Δημοσίου ή να αυξηθούν του Ιδιωτικού; «Να μειωθούν φυσικά του Δημοσίου παρά να αυξηθούν στον ιδιωτικό», προτιμά η σύμβουλος του Μητσοτάκη. «The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ