2019-06-12 21:43:26
Φωτογραφία για Το απίστευτο κόλπο με τον καφέ που χρησιμοποιεί ένα αφεντικό στις συνεντεύξεις
Οι συνεντεύξεις δημιουργούν πάντα απίστευτο άγχος! Αναρωτιέσαι πώς τα πήγες, αμφισβητείς τον εαυτό σου, αναλογίζεσαι τι μπορεί να έκανες λάθος ή εάν έκανες κάποια γκάφα.

Αλλά για το αφεντικό της εταιρείας Xero, Trent Innes, δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο αυτό που κάνεις όσο αυτό που δεν κάνεις, καθώς ισχυρίζεται ότι έχει επινοήσει μια απλή δοκιμασία που χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια κάθε συνέντευξης για να αποφασίσει αν κάποιος είναι ο σωστός για τον ρόλο και μάλιστα αυτή περιλαμβάνει... καφέ!

Ο Trent δήλωσε ότι όσοι αποτυγχάνουν να περάσουν το εν λόγω τεστ αποκλείονται από την εταιρεία του.

Μιλώντας στο The Ventures, για τους υποψήφιους εργαζόμενους είπε:

"Θα σε πάω πάντα για μια βόλτα σε μια από τις κουζίνες μας και με κάποιο τρόπο καταλήγεις πάντα με ένα ποτό.

Μετά γυρίζουμε προς πίσω στο γραφείο όπου λαμβάνει χώρα η συνέντευξη μας και ένα από τα πράγματα που ψάχνω πάντα στο τέλος της συνέντευξης είναι, εάν ο συνεντευξιαζόμενος πάρει το άδειο του ποτήρι πίσω στην κουζίνα.


Μπορείτε να αναπτύξετε δεξιότητες, να αποκτήσετε γνώση και εμπειρία, αλλά πραγματικά καταλήγουμε στην κουλτούρα, η οποία φαίνεται από το αν κάποιος πλύνει το φλιτζάνι του καφέ του''.

Σύμφωνα με το αφεντικό, όλα σχετίζονται με την «κουλτούρα» ενός χώρου εργασίας. Το κόλπο βασίζεται στο ότι η κουζίνα γραφείου είναι πάντα τακτοποιημένη.

''Αν έρθετε στο γραφείο μια μέρα μέσα στο Xero, θα δείτε ότι οι κουζίνες είναι πάντα καθαρές και αστραφτερές, χωρίς βρώμικα ποτήρια στον νεροχύτη''.

"Είναι πολύ απλά ένα κόλπο για να σιγουρευτώ ότι ο υποψήφιος θα «ταιριάξει» πραγματικά με τον χώρο και τη φιλοσοφία της εταιρείας μας".
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ