2019-06-13 08:00:40
Φωτογραφία για Η Morgan Stanley βλέπει τον νικητή των ελληνικών εκλογών – Τι γράφει σε ενημερωτικό σημείωμα
Ενημερωτικό σημείωμα για τις ελληνικές κάλπες και τον νικητή των εκλογών εξέδωσε η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley.

Σε αυτό, διατυπώνει την εκτίμηση πως η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να κερδίσει τις επικείμενες εκλογές και μάλιστα με σημαντικό προβάδισμα, ενώ θεωρεί πιθανή και την αυτοδυναμία με 157 έδρες.

«Οι δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία πιθανότατα θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές με σημαντικό προβάδισμα. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα υποστηρίζουν το σενάριο αυτό, ενώ οι πρόσφατες αντιδράσεις των αγορών συνάδουν με την άποψή μας ότι οι φετινές γενικές εκλογές θα εκληφθούν πιθανώς ως καταλύτης θετικών εξελίξεων», αναφέρει η τράπεζα.

Αναφερόμενη στο εκλογικό σύστημα που ισχύει στη χώρα μας η Morgan Stanley σημειώνει ότι διευκολύνει τις Αυτοδυναμίες.

«Αν και η σύνθεση της επόμενης Βουλής είναι ασαφής, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καλές πιθανότητες να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία. Αν, ωστόσο, χάσει για λίγο την ευκαιρία αυτή, τότε μπορεί να προκύψει συνασπισμός. Παραμένει ασαφές αν το κεντροαριστερό ΚΙΝΑΛ θα τη στηρίξει σ’ αυτό το σενάριο, ή αν θα υπάρξουν περιθώρια συμφωνίας με άλλα μικρότερα κόμματα.


Αλλά οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι είναι μικρή η πιθανότητα πλειοψηφίας αριστερών κομμάτων, μειώνοντας ίσως τα κίνητρα για νέες εκλογές».

Η Morgan Stanley εκτιμά ότι ενώ συνεχίζεται η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα οι κίνδυνοι αρνητικών εξελίξεων αυξάνονται: «θεωρούμε ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια να συνεχιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να επιδεικνύει σημαντική χαλάρωση.

«Η βιωσιμότητα του χρέους έχει βελτιωθεί με σημαντικές επιμηκύνσεις της ωρίμανσης του χρέους κι ένα μεγάλο μαξιλάρι μετρητών. Οι περιορισμένες χρηματοδοτικές ανάγκες βραχυπρόθεσμα συμβάλλουν θετικά, αλλά το μεγάλο φορτίο του κρατικού χρέους συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία μεσοπρόθεσμα. Στο μεταξύ, αν και βλέπουμε κάποια πρόοδο, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος παραμένει φορτωμένος με μεγάλο αριθμό μη εξυπηρετούμενων δανείων. Πέραν τούτου υπάρχουν ενδείξεις αδύναμου αναπτυξιακού δυναμικού με την Ελλάδα να μην έχει ακόμη κλείσει το χάσμα ανταγωνιστικότητας έναντι της υπόλοιπης ευρωζώνης. Αυτό το αντιλαμβάνονται οι αγορές. Μια ατζέντα που θα εστιάσει στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων θα βοηθήσει, αλλά ίσως χρειαστεί κάποιο διάστημα μέχρις ότου γίνει ορατή η πραγματική βελτίωση», καταλήγει.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ