2019-06-13 10:06:39
Φωτογραφία για Το ένδοξο χθες και το ελπιδοφόρο αύριο της Πολεμικής Αεροπορίας
Του Λεωνίδα Μπλαβέρη

Το περιστατικό συνέβη σήμερα – μπροστά μας – στην ιστορική Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόϊ, πριν ξεκινήσει η τελετή της επισήμου εντάξεως στη δύναμη του οπλοστασίου της Πολεμικής Αεροπορίας του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

​Το περιστατικό συνέβη σήμερα – μπροστά μας – στην ιστορική Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόϊ, πριν ξεκινήσει η τελετή της επισήμου εντάξεως στη δύναμη του οπλοστασίου της Πολεμικής Αεροπορίας του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους αρχικής εκπαιδεύσεως των πρωτοετών Ικάρων, του P-2002JF.

​Στο χώρο της τελετής ήταν παρακαρισμένα δύο από τα νέα αεροσκάφη, έχοντας το καθένα στην κάθε πλευρά της ατράκτου του από έναν τεχνικό και έναν Ίκαρο Ιης Τάξεως, όταν προσήλθε ο Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Πτέραρχος (Ι) Βαγγέλης Τουρνάς, «Μιραζάκιας» ολκής στη σταδιοδρομία του και πάντα – ακόμα και σήμερα – σε ΑΡΙΣΤΗ φυσική κατάσταση ως πιλότος εν ενεργεία!


​Αμέσως, ο πρώην Αρχηγός κατευθύνθηκε προς τον πρώτο Ίκαρο από τους δύο , που ήταν μπροστά του μία νεαρή κοπέλλα 18-19 ετών, η οποία φορούσε φόρμα πτήσεως. Η πρωτοετής Ίκαρος μόλις είδε τον Αρχηγό να κατευθύνεται προς αυτήν, τον αναγνώρισε, και στάθηκε αμέσως σε στάση προσοχής, χαιρετώντας τον στρατιωτικώς.

​Και ακολούθησε ο εξής διάλογος μεταξύ του πρώην Αρχηγού με τις σχεδόν 5.000 ώρες πτήσεως, του ένδοξου χθες της ΠΑ, με τη νεαρή πρωτοετή Ίκαρο του ενός έτους και των 10 ωρών πτήσεως, η οποία ωστόσο αποτελεί το ελπιδοφόρο αύριο της ΠΑ.

​—Καλημέρα σας Κύριε Αρχηγέ. Καλώς ήλθατε.

​—Καλημέρα Ίκαρε. Πως πας με τα μαθήματα; Έχεις ξεκινήσει πτήσεις;

​—Εξαιρετικά κ.Αρχηγέ. Μάλιστα έχω ξεκινήσει και έχω κάνει ήδη 3 πτήσεις με το νέο αεροσκάφος.

​—Πως σου φαίνεται το νέο αεροσκάφος;

​—Δύσκολο κ.Αρχηγέ. Απαιτητικό, αλλά θα τα καταφέρω, απάντησε με χαμόγελο η πρωτοετής Ίκαρος.

​Μετά το πέρας της τελετής «απομονώσαμε» τον φίλο Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΑ Βαγγέλη Τουρνά.

​—Πως σου φάνηκαν οι νεαροί Ίκαροι Αρχηγέ, τον ρωτήσαμε.

​—Έχουν τσαγανό και θέληση. Η κοπελλιά έχει κάνει 3 πτήσεις, ο νεαρός 4. Δείχνουν πως το θέλουν και θα τα καταφέρουν πιστεύω, γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν. Όπως όλοι οι πρωτοετείς Ίκαροι στη θέση τους. Τους το ευχήθηκα από καρδιάς.

​Όταν οι σχεδόν 5.000 ώρες πτήσεως με τα μαχητικά «συναντούν»  τις 3 και 4 ώρες πτήσεως!

​Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά Ικάρων από το 1930 και εντεύθεν που δημιουργήθηκε η Σχολή Ικάρων, ως Σχολή Αεροπορίας τότε!

​Το ένδοξο χθες και το ελπιδοφόρο αύριο της ΠΑ.

ΠΗΓΗ: https://lawandorder.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ