2019-06-13 10:08:32
Φωτογραφία για Η Μέρκελ συναντά στον Ζάεφ μετά το όχι του Βερολίνου στη διεύρυνση της ΕΕ
Η Άνγκελα Μέρκελ θα δεχθεί σήμερα Πέμπτη τον Ζόραν Ζάεφ

Η Μέρκελ σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε πει ότι οι διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση της ΕΕ δεν μπορούν να ξεκινήσουν τον Ιούνιο

Στο Βερολίνο θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, που θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Σύμφωνα με τη γερμανική πλευρά, στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται «διμερή θέματα, θέματα εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς και ζητήματα της περιοχής».

Η επίσκεψη Ζάεφ στο Βερολίνο γίνεται λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις του γερμανικού Τύπου για το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που ανακοίνωσε η Μέρκελ.

Τις προηγούμενες ημέρες, η καγκελάριος είχε μιλήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag και είχε αναφέρει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να λάβει μια απόφαση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις το νωρίτερο τον Οκτώβριο.

«Λυπούμαι πολύ για το γεγονός ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) απορρίπτει αυτό που είχε υποσχεθεί πριν από έναν χρόνο, να ξεκινήσουν τον Ιούνιο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία», είχε δηλώσει δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ (SPD) προς τη Sueddeutsche Zeitung, έχοντας προσθέσει ότι οι δύο χώρες έχουν «κάνει τα μαθήματά τους».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ