2019-06-13 11:25:37
Φωτογραφία για Κινητοποιήσεις εργαστηριακών ιατρών στη Ρόδο
Ο Ι.Σ.Ρ. σας ενημερώνει ότι σε συνέχεια της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μεταξύ Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και την ολομέλεια του Συντονιστικού Οργάνου των φορέων Π.Φ.Υ. αφού αξιολόγησαν την πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που διατυπώθηκε κατά τη προχτεσινή συνάντηση αποφάσισαν ότι δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους και δεν συμβάλλει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν τα κάτωθι:

· Τα διαγνωστικά εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά & κυτταρολογικά) θα είναι ανοιχτά από αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019.

· Την επ’ αόριστον αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ από την Πέμπτη 13/6/2019,

ως ύστατη λύση βιωσιμότητας των εργαστηριακών δομών.

· Την απαλλαγή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, από τη συμμετοχή 15% που πλήρωναν μέχρι σήμερα.


Οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται καταβάλλοντας στο συμβεβλημένο εργαστήριο το αντίτιμο που αναγράφεται στο παραπεμπτικό παρακλινικών εξετάσεων και αφορά ΣΤΟ 85% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟΥ του ΕΟΠΥΥ, εν συνεχεία θα λαμβάνει την απόδειξη όπου θα την καταθέσει στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου συστήνει στους ιατρούς μέλη του για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, να εξαιρούν κατά την κρίση τους, τους ασθενείς με επείγουσες παθήσεις και τις ευπαθής ομάδες όπου θα τους παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες δίχως να καταβάλλουν χρήματα.

Για τον Ι.Σ.Ρ.

Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας

Ηλίας Ι. Τσέρκης   Μιχαήλ Ν. Βολονάκης
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ