2019-06-13 17:36:00
Φωτογραφία για Κρασί ωριμάζει μέσα σε κορμούς μπαμπού

Το μπαμπού σε διάφορα μέρη της Κίνας έχουν μια ασυνήθιστη χρησιμότητα καθώς ντόπιοι και παραγωγοί τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, τα οποία αποδεικνύονται πολύ δημοφιλή στους τουρίστες.

Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές γεμίζουν τμήματα των μπαμπού με κρασί και το αφήνουν να ωριμάσει για αρκετούς μήνες, μέχρι ενάμιση χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου το κρασί έρχεται σε επαφή με το φλαβόνιο, μια ουσία που απελευθερώνει φυσικά το μπαμπού. Αυτή η ουσία δίνει στο κρασί ευχάριστο άρωμα ενώ παράλληλα μειώνει την περιεκτικότητα της αλκοόλης, καθώς το φυτό απορροφά μέρος της.

Ωστόσο οι άνθρωποι δεν δείχνουν ενδιαφέρον μόνο για τη γεύση του ποτού αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αυτό βγαίνει από το μπαμπού. Οι γνώστες της τεχνικής χτυπούν σε διάφορα τμήματα το μπαμπού για να ελέγξουν αν περιέχει κρασί και έπειτα ανοίγουν μια μικρή τρύπα και το αφήνουν να χυθεί σε κάποιο δοχείο.

Αυτή η τεχνική ωρίμανσης αναπτύχθηκε αρχικά στην επαρχία Φουτζιάν, αλλά έπειτα υιοθετήθηκε και από άλλους παραγωγούς σε πολλά μέρη της Κίνας. Η παραγωγή παραμένει αρκετά περιορισμένη σε μερικές δεκάδες χιλιάδες λίτρα ετησίως, αλλά καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται αυξάνεται και η παραγωγή.

[embedded content]



No votes yet.

Please wait

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ