2019-06-13 20:09:50
Φωτογραφία για Για δρόμο πρόσβασης στο ΧΥΤΑ Παλαίρου υπέγραψε ο Χαρίτσης φεύγοντας από το ΥΠΕΣ
           Ο τέως Υπουργός Εσωτερικών συνέχισε μέχρι την τελευταία στιγμή την πρακτική να εντάσσει επιλεγμένα έργα Δήμων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου.

       Πρόκειται για εντάξεις “νέων έργων” “στη ΣΑΕ-055” του ΠΔΕ, δηλαδή εκτός του Φιλόδημου Ι και ΙΙ, εκτός του έργου περί αποκατάστασης θεομηνιών, εκτός του έργου περί αντιμετώπισης της λειψυδρίας.

      Συγκεκριμένα υπέγραψε επτά επιπλέον έργα Δήμων, ενδεχομένως σημαντικα για τις τοπικές κοινωνίες, συνολικού προτεινόμενου Π/Υ11 εκατομμυρίων ευρώ, για την ακρίβεια10.949.807,30 € (βλ. πηγή χρηματοδότησης σελ.4 εγγράφου)........      Δεν αναγράφεται εάν και βάσει ποιας Δημόσιας Πρόσκλησης ενημερώθηκαν και κλήθηκαν όλοι οι Δήμοι με αντίστοιχες ανάγκες/χαρακτηριστικά να αποστείλουν τα αιτήματά τους για χρηματοδότηση σχετικών έργων/δράσεων και τελικώς επελέγησαν οι συγκεκριμένοι 7 από τους 325 Δήμους της Χώρας.


       Αυτή την τελευταία φορά, το έγγραφο Χαρίτση εστάλη προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης την 10η Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή που ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προκήρυξη εκλογών.

          Η ταχύτητα ένταξης μάλιστα για ορισμένα παρουσιάζει μνημειώδη ταχύτητα συγκριτικά με τους ρυθμούς του ελληνικού Δημοσίου.

          Αρκεί, ενδεικτικά, να σημειωθεί πως τη Δευτέρα 10 Ιουνίου ο Υπουργός υπέγραψε  για την ένταξη έργου 1 εκατομμύριου € για το κτίριο «Φιλοπτώχου Αδελφότητος Λεωνιδίου», βάσει εγγράφου που ο Δήμος είχε στείλει στο ΥΠΕΣ μόλις την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

  Αντιστοίχως, για άλλα δύο έργα οι Δήμοι απευθύνθηκαν στο ΥΠΕΣ στις 3 και στις 5 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, ακολουθεί η τελευταία λίστα του απερχόμενου Υπουργού :

i) “Συντήρηση και αποκατάσταση κτηρίου Φιλοπτώχου Αδελφότητος Λεωνιδίου,Δήμου Νότιας Κυνουρίας”, 1.000.000,00 €

ii) “Μελέτες διαμόρφωσης έκτασης ΕΘΙΑΓΕ στην Λάρισα”, 1.519.648,00 €

iii) “Επισκευή ξενώνα φιλοξενίας Δίκτυννα Δήμου Πλατανιά Νομού Χανίων”, 810.369,89 €

iv) “Επιχορήγηση της ΔΕΥΑ Αγιά για το έργο αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Αγιάς” 2.632.268,07 €

v) “Επιχορήγηση της ΔΕΥΑΛαμίας για το έργο « Ύδρευση χώρου μετεγκατάστασης οικισμού Ρομά στην Καμηλόβρυση Λαμίας»”, 27.000,00 €

vi) “Βελτίωση της οδού πρόσβασης στο χώρο ΧΥΤΑ της 3ης Δ.Ε.Ν. Αιτωλοακαρνανίας”Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, 750.000,00 €

vii) “Ανάπλαση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης”, 4.210.521,34 €

Το έγγραφο είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

airetos.gr

https://www.agriniopress.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ