2019-06-13 20:37:18
Φωτογραφία για Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8,5 μονάδων και αυτοδυναμία για τη Ν.Δ.
Προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές δίνει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Βάσει της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό από 32% έως 37% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό από 23,7% έως 28,3%. Η διαφορά στη μέση τιμή είναι 8,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό από 5,6% έως 8,4%, και έπονται το ΚΚΕ, από 4,3% έως 6,7%, η Χρυσή Αυγή, από 3,8% έως 6,2%.

Μάχη εμφανίζεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, για το 6ο κόμμα που θα κερδίσει την είσοδο στη Βουλή. Η Ελληνική Λύση σύμφωνα με την εκτίμηση στην αναγωγή επί των εγκύρων εμφανίζεται στο 3%, ενώ το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη φέρεται να λαμβάνει 3,5%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 5,5%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν διαμορφώθηκε στο 9,5%.


Μεγάλη είναι η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λαμβάνει 70% και το ποσοστό όσων «βλέπουν» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνεται στο 19%. 

Στο ερώτημα «τι είδους κυβέρνηση επιθυμείτε» το 32% των ερωτηθέντων απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ., το 12% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το 15% των ερωτηθέντων επιθυμεί κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό τη Ν.Δ., το 18% κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και το 9% απαντά πως θέλει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36%, έναντι 37% την προηγούμενη δημοσκόπηση και, ο Αλέξης Τσίπρας 26%, έναντι 27% στις 2 Ιουνίου, ενώ «κανένας» απάντησε το 32% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως εξασφαλίζει την αυτοδυναμία.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ